Методи Здравков ще води България на Световната купа по футбол SATUC 2018

В първенството, което ще се проведе между 12 и 19 август, ще се включат около 200 деца от различни краища на света

Методи Здравков ще води България на Световната купа по футбол SATUC 2018

Първият селекционер на «Отбор на надеждата» Методи Здравков ще води тима на България по време на второто издание на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC 2018.

Новината бе обявена на днешната пресконференция, на която принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, основател на фондация SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children) и Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз, подписаха Меморандум за съгласие за провеждане на шампионата в България. Пред медиите говориха още Павел Колев, заместник-изпълнителен директор на БФС, и Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България”. 

 
След успешното дебютно представяне на „Отбор на надеждата“ на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през 2012 г. Методи Здравков попадна в Топ 10 на класацията за най-добрите треньори за годината в България. В момента той води детските състави на ФК „Конкордия“ и ФК „Сердика“ в първенствата на БФС.

Очаква се Световна купа SATUC, в която основен съорганизатор е Български футболен съюз, да се проведе от 12 до 19 август тази година на Национална футболна база „Бояна“. В нея ще се включат около 200 деца до 17 години от минимум 16 отбора от различни краища на света. Всички участници са в неравностойно положение, като България ще бъде представена основно от играчи на футболен клуб „Конкордия“, които са деца настанени в резидентни услуги или живеят в лоши условия. „Футболът е универсален език, при който дори съперниците изграждат специална връзка, а световното първенство е прекрасна платформа, за да се даде шанс за изява на децата в неравностойно положение“, заяви Н.В. Шейкха Ал Тани и благодари за съдействието на Българския футболен съюз. „Нямам търпение децата от цял свят да видят тази хубава страна и хубавите й хора, които искрено ме впечатлиха“, коментира още принцесата. 
 
Изборът България да бъде домакин на второто издание на SATUC бе направен след отлагането на първенството миналата година. Тогава Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение трябваше да се проведе в Катар, но политическата ситуация в Близкия изток осуети организацията на събитието. Участие в състезанието щеше да има и български отбор, селектиран от „Спортс Менижмънт България”. „Бих искал да благодаря на Нейно Височество Шейкха Ал Тани, че се довери на преценката ми, че България и Българският футболен съюз имат възможността и капацитета да организират едно такова прекрасно събитие. Бих искал да благодаря сърдечно на г-н Михайлов, че прие толкова присърце това събитие, веднага откликна и нещата очевидно се получиха по най-добрия възможен начин, така че България да бъде домакин на изключително престижно събитие, с което се променя живота на близо 200 деца”, заяви Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Менижмънт България”. Той изтъкна още подкрепата и съдействието на Михаил Касабов, вицепрезидент на БФС, на Павел Колев, заместник-изпълнителен директор на БФС, и на Валентин Михов, член на Изпълкома на БФС. 
 
Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Димитров: Този отбор има големи възможности

Победата е плод на много работа, обяви селекционерът на младежите

Героят в Полша: Не сме далеч

Марин Петков си пожела участие на Евро 2025

Илия Груев е с контузия в глезена, утре минава прегледи

Халфът на Лийдс е с травма след мача с Азербайджан

Светослав Вуцов: Трябва да сме по-уверени в качествата си

Вратарят смята, че с натрупването на умората е спаднала и концентрацията у целия отбор

Алекс Петков: Изпуснахме победата, защото не издържахме

„Не знам дали умората е причина и дали тя е изиграла чак толкова голяма роля“

Антов: Всеки от нас даде всичко от себе си

„Не успяхме да удържим успеха в края“

Филип Кръстев: Равенството е закономерно

„Всеки един от нас трябва да се развива и да става по-добър в клубния си тим“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки