Испания проби бетона на Иран, VAR спаси победата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Иберийците биха измъчено с 1:0, видеото отмени гол на азиатците заради засада

Испания проби бетона на Иран, VAR спаси победата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Испания спечели трудно с 1:0 двубоя срещу Иран в Група B на Световното по футбол. Единственият гол в мача падна в 54-ата минута, когато след щастлив рикошет в крака на Диего Коща топката се оплете в мрежата на Иран. В днешния двубой отново в работа влезе системата VAR. През втората част Иран отбеляза, но голът бе отменен заради засада. Така „Ла фурия” е вече с четири точки и дели първото място в групата с Португалия (по-рано „мореплавателите” победиха Мароко с 1:0, гол на Кристиано Роналдо)  – двата тима имат еднакъв брой точки и голова разлика, а помежду си завършиха 3:3.



Двубоят започна силно за испанците, но Иран също отвърна, като в 7-ата минута имаше опасно центриране в полето на Де Хеа, изчистено от Жерар Пике.

Постепенно натискът на „Ла фурия” се засили, но атаките на европейците не успяваха да пробият защитния вал на футболистите на Карлуш Кейрош.



Първият и единствен точен удар за испанците през първото полувреме бе дело на Давид Силва в 25-ата минута от фаул, но без да затрудни вратаря на Иран. Пет по-късно Силва опита удар тип задна ножица от линията на вратарското поле, но прати топката над вратата.



В добавеното време Давид Силва отправи много опасен шут към вратата, но Пуралиганджи се хвърли в краката му и отклони в корнер.

Втората част започна ударно за испанците, които за кратко време имаха няколко златни възможности да поведат в резултата. Първо Жерар Пике не успя да засече топката на метри от голлинията, а при силен удар на Бускетс от дъгата на пеналта вратарят Бераванд успя да парира с една ръка, след което изпревари Васкес и дори паднал на земята изби в корнер.



Пропуските на испанците можеше да бъдат наказани в 53-ата, когато при изпълнение на тъч Пике не изчисти добре и свали за Карим Ансарифард, който стреля мощно към горния десен ъгъл на Де Хеа и само липсата на малко точност го лиши от гол.



В 54-ата минута Фортуна се усмихна на Испания. Иниеста направи добър пробив и намери Диего Коща, получи се кратка борба между нападателя и Рамин Резаеян, като последният опита да избие, но вместо това нацели крака на Коща и топката рикошира право във вратата за 1:0.



В 62-ата минута при центриране в пеналта на испанците топката бе отклонена към Езатолахи, който овладя и прати в мрежата. Отборът на Иран изпадна в еуфория от попадението, но само секунди по-късно бяха в другата крайност, тъй като след преглед на видеоповторение попадението бе отменено заради засада.

В 82-ата минута иранците можеха да се върнат в мача. Пике бе преодолян елементарно и последва центриране към точката на дузпата, където Мехди засече с глава, а топката премина опасно близо до напречната греда.

Въпреки опитите на Иран в предни позиции, "Ла фурия" успя да удържи преднината си и се поздрави с трите точки в мача.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки