Юрич повежда австралийската атака срещу Дания

Съперниците излизат днес в ранния следобед в Самара

Юрич повежда австралийската атака срещу Дания

Дания и Австралия излизат днес в ранния следобед в Самара в мач от група С. Червения динамит записа на старта 1:0 срещу Перу, докато кенгурата отстъпиха с 1:2 пред Франция. За представителите на Зеления континент двубоят на "Космос Арена" е ключов, като при евентуален неуспех ще стегнат куфарите за дома.

 

Двата съперника до момента са мерили сили 3 пъти все в контроли, като липсва равенство. През 2007 г. Дания се наложи с 3:1, 3 по-късно кенгурата взеха реванш с 1:0, а през 2012-а отново успехът бе за представителя на Европа с 2:0.

 

Селекционерът на Австралия Берт ван Марвайк се изказа изключително ласкаво за предстоящия съперник. Холандецьт говори с голям респект за Дания, като постави тима дори по-високо от петлите, които са фаворити в групата.

 

"Вече играхме срещу Франция. Мисля си обаче, че французите са по-креативни, но, от друга страна, Дания е по-сработен като отбор. А това ги прави много труден за преодоляване съперник", изчетка Червения динамит Ван Марвайк пред АФП.

 

В сравнение с първия мач се очаква холандският селекционер да направи само едно промяна сред титулярите. На върха на атаката вместо нападателя на Урава Редс Андрю Набут ще започне острието на Люцерн Томи Юрич. В лагера на кенгурата няма проблеми с контузени футболисти.

 

"Не сме загубили шансовете си и ще се борим до последно да ги съхраним. Не мога да се оплача, че на отбора липсва характер - показахме го срещу франция. Но за да победим Дания, ще ни трябва и нещо повече", каза още Ван Марвайк.

 

В лагера на Червения динамит настроението е отлично.

 

"Победата срещу Перу повиши самочувствието ни. Сега обаче ни предстои нов мач срещу съперник, решен на всичко. Трябва да сме особено внимателни, за да не изгубим предимството си, което имаме", заяви авторът на гола срещу инките Юсуф Поулсен.

 

Дания реално остана с човек no-малко на турнира, след като опитният Вилям Квист е с две счупени ребра от мача срещу Перу и за него турнирът приключи. В халфовата линия полузащитникът на Копенхаген ще бъде заместен от Ласе Шьоне (Аякс). Защитникът на Челси Андреас Кристенсен има известни физически проблеми, но индикациите са, че ще започне в стартовата единайсеторка.

Субашич спаси Вида от сериозен инцидент

Защитникът за малко да се уреди с контузия по време на празненствата

Бивш френски национал: Оставка за Дешан, отборът ни играе грозно!

Това заяви Хатем Бен Арфа

Алекси Желязков: Очаквах Хърватия да бъде в Топ 4

Отборите с по 1-2 топ-звезди вече няма как да успяват, допълни спецът

ФИФА определи приятните изненади на Мондиал 2018

В класацията попада полузащитникът на Русия Денис Черишев

Париж осъмна с метростанция "Дешанз-Елизе Клемансо"

Столичната служба по транспорта временно преименува шест метростанции в чест на "петлите" и треньора им Дидие Дешан

Наградиха французите с ордени за титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)

500 000 празнуваха с героите в Париж

Осъдиха първата от Pussy Riot за изцепката на "Лужники"

Тя и останалите трима се бяха преоблекли като полицаи и успяха да залъжат стюардите

Луда нощ в Париж, светлата и тъмната страна на една победа (СНИМКИ)

Вижте как празнуват във френската столица през погледа на една българка

Мбапе каза къде ще играе

Да имаш качества не е достатъчно. Вярата е над всичко, каза талантът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки