Сензациите в пресата: В Англия дават за пример Гомес и Обертан

Локомотив Пд чака хърватски нападател, руснаци изкушават звездата на Етьр

Сензациите в пресата: В Англия дават за пример Гомес и Обертан
Най-интересното от българския печат днес, 22 юни:
 
„Тема спорт”: В Англия дават за пример Гомес и Обертан 
 
Жорди Гомес и Габриел Обертан се наслаждават на престоя си в Левски и могат да направят така, че още бивши звезди от Висшата лига на Англия да дойдат да пробват късмета си в България. Това се твърди в разработка на uk.blastingnews.com.
"Тези звезди от елита, които не участват на световното първенство, сигурно го гледат от екзотични дестинации. Други, които направиха име в Англия, пък се подвизават в много по-неизвестни първенства и вече се готвят за участие в евротурнирите. Във финала за Купата на България през миналия месец на терена имаше двама човека, които са доста познати на феновете на футбола на Острова. Техните лица са популярни от телевизорите - Жорди Гомес и Габриел Обертан. Те играят за Левски, но трофеят отиде в Славия. Двамата се наслаждават на престоя си в клуба. Освен това те постоянно предизвикват интерес - рекламата, която си правят, е по 24 часа 7 дни в седмицата. Това може да накара и доста други играчи, минали през Висшата лига, да потърсят пристан в България", се казва в материала.
 
"Тема спорт": Локомотив Пд чака хърватски нападател
 
Нов хърватски нападател е чакан в Локомотив Пловдив. Това е 27-годишният Вилим Посинкович. Той е свободен агент, а последният отбор, за който играе, е полският Гурник Забже. Високият 186 см футболист е чакан на "Лаута" в събота и от понеделник ще бъде част от лагера на Локо в Боровец.
"Ще изкара пробен период. Такава е моята философия. Искам да видя всички играчи на живо, преди да ги взема или не", сподели пред "Тема Спорт" старши треньорът на черно-белите Бруно Акрапович. Посинкович може да играе и като ляво крило. През кариерата си е носил екипите на доста отбори -Закакиу (Кипър), Ейгиниакос, Кисамикос, Псахна, Кавал (Гърция), Славен Белупо, Луцко (Хърватска), Казери Ерчиеспор, Гиресунспор (Турция). В момента Акрапович разчита на двама хърватски нападатели - Анте Аралица и Филип Михалйевич.
 
„Меридиан мач”: Руснаци изкушават звездата на Етьр
 
Голмайсторът на Етър Алиун Самб Бадара, може да се озове в руски отбор съвсем скоро. Представител на втородивизионен клуб от страната домакин на Мондиал 2018 е набелязал сенегалеца, и именно това е една от причините за неговото забавяне за първата тренировка на Етър. През миналия сезон 194-сантиметровият таран направи впечатление, като успя да забие 9 гола в 24 мача. Той бе взет на „Ивайло" от португалския нискоразреден Амаранте. Преди това 28-годишният футболист е играл за Морейрензе, Фамиликао, Браганса, Мелгасензе, Фафе, Вианензе и Монталегре. Във Велико Търново обаче са уверени, че ще задържат Бадара за още един сезон и той ще продължи да радва публиката на Етър.
 
„Тема спорт”: Вратар напусна Верея
 
Вратарят на Верея Пламен Колев напусна тима. Новината потвърди самият страж: "Имам оферти, но все още не съм решил къде ще продължа кариерата си. Благодаря на всички във Верея", каза пред "Тема спорт" вратарят. Той дойде при заралии преди началото на дебютния сезон в елита - през лятото на 2016-а. В началото бе със статут на титуляр, но постепенно бе забит на пейката от всички наставници. Направи обаче няколко запомнящи се мача. Особено силни бяха изявите му при победата над Лудогорец с 2:1 през ноември миналата година. Записа общо 26 срещи в Първа лига с екипа на Верея за двата сезона в тима. Преди това юношата на Берое пази за Локо ГО, Банско, Черно море, Видима-Раковски и в Поморие.
В момента верейци разполагат с трима под рамката, като и тримата са нови - Георги Георгиев от Пирин Бл, Богомил Цинцарски от Берое и Лоугън от Ботев Гълъбово. Днес заралии ще имат двустранна игра, а за 24 юни е планиран спаринг с Литекс.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки