Сакалиев: ЦСКА може да влезе в групите на Лига Европа

Ако се намери по-класен нападател от Каранга, нека продадат бразилеца, каза любимецът на сектор „Г"

Сакалиев: ЦСКА може да влезе в групите на Лига Европа
Ден след жребия за Лига Европа, който противопостави ЦСКА на латвийския Рига ФК, а след това евентуално на австрийския Адмира Вакер, „Меридиан Мач" говори с любимеца на сектор „Г" Стойко Сакалиев. Той коментира не само съперниците на „червените", но и тези на останалите родните тимове. Бившият нападател сподели и своето мнение за бъдещето на звездата Фернандо Каранга.
 
- Стойко, как ще коментираш жребия за българските отбори в евротурнирите? Нестор Ел Маестро обяви, че този на ЦСКА е най-труден?
 
- Рига като латвийски отбор е ясен - те играят борбено и стъпват здраво. Стилът им е като на руски или полски тим. Според мен ЦСКА няма да има никакви проблеми срещу тях. Лесни съперници няма, но ако всичко е наред, ще ги победим с лекота.
 
- А останалите ни отбори?
 
- Левски изтегли лесен съперник и едва ли ще има проблеми срещу Вадуц. Славия обаче ще изпита доста трудности срещу Илвес Тампере. Да играеш срещу скандинавци не е лесно, сам съм усетил това през годините, когато бях футболист. Колкото до Лудогорец - според мен е невъзможно да влязат в групите на Шампионската лига. Новият формат на турнира е много по-труден от предишния и сега трябва да се отстранят цели четири съперника.
 
- По думите ти ЦСКА няма да има проблеми срещу Рига ФК, но какви са шансовете на „червените" срещу Адмира Вакер?
 
- Всички знаем как играят австрийците - като германците, бърз и директен футбол, много са дисциплинирани. С този треньор - Нестор Ел Маестро, знам, че можем да отстраним Адмира Вакер.
 
- Вече бяха привлечени 5 нови футболиста - Стипица, Перейра, Жоржиньо, Бикел и Секулич, но и бяха освободени много. Доволен ли си от тази политика?
 
- Винаги е хубаво, когато идват нови футболисти. Предполагам, че те имат нужните качества, за да вдигнат нивото на ЦСКА. Колкото до напусналите, те дадоха своето на отбора. Просто е нужна промяна, за да може ЦСКА да се върне на мястото, което му приляга - първото.
 
- Трябва ли според теб Фернандо Каранга да бъде продаден?
 
- Само при положение, че бъде намерен по-класен заместник. Иначе съм на мнение, че задължително трябва да бъде привлечен нов нападател, който да повиши конкуренцията, дори и Каранга да остане.
 
- За финал - докъде ще стигне ЦСКА в Европа?
 
-  Защо да не стигне до групите на Лига Европа? Да, това ще е много трудно, но първите два съперника изглеждат преодолими. При голям късмет и ако всичко е наред с футболистите, ЦСКА може да влезе в групите. Видяхме на световното, че всеки може да бие всеки.

 

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки