Сензациите в пресата: Нов шеф в Левски на 14 август

Ботев Пд иска Венци Христов, в Адмира се правят на умрели лисици

Сензациите в пресата: Нов шеф в Левски на 14 август

Най-интересните теми от българския печат днес, 23 юни:

 

„Тема спорт”: Нов шеф в Левски на 14 август

 

Левски ще има поне един нов шеф на 14 август. За тогава е насрочено Общо събрание на акционерите в клуба. Това бе обявено в Търговския регистър. В дневния ред са включени седем точки, като последната е свързана с промяна на състава на Надзорния съвет. Органът е от трима души. В момента в него са само двама - собственикът Спас Русев и синът му Евгени Русев. Третият - легендата на сините Кирил Ивков, обяви, че подава оставка.

"Не мога да ви кажа какви ще са промените в Надзорния съвет. Това не е информация за публична консумация", заяви изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов.

На Общото събрание трябва да бъдат приети финансовият отчет и докладът на одитора, извършил проверка на отчета. Сините си бяха поставили за задача да излязат на печалба през 2017 година. Това обаче явно не се е случило. В поканата за свикване на Общото събрание е описано като предложение "поради липса на печалба за 2017 г. Общото събрание на акционерите не взема решение за разпределение на печалба и попълване на фонд "Резервен" за 2017 година". Очаква се до Общото събрание клубът да назначи спортно-технически директор. На „Герена" се надяват това лято да имат солидни приходи от пробив в евротурнирите. Собственикът Спас Русев вече обяви, че целта пред отбора е достигането на груповата фаза на Лига Европа. В същото време стана ясно, че през следващата седмица клубът ще обяви цените на абонаментните карти и билетите за следващия сезон.

 

„Тема спорт”: В Адмира се правят на умрели лисици

 

Австрийският Адмира Вакер ще е отборът, който ще се изправи срещу ЦСКА или ФК Рига във втория кръг на Лига Европа. Треньорът на тима от алпийската страна Ернст Баумайстер обаче е сериозно притеснен за срещите в Лига Европа. "През лятото ни напуснаха 7 основни футболисти, като двама от тях бяха сърцето и душата на отбора ни. През следващия шампионат няма да играем толкова важна роля, както през последните няколко години (б.р. - през миналия сезон Адмира завърши 5-и с 59:66 голова разлика в 36 срещи, като остана на 32 точки от шампиона Залцбург. 

„Ще бъдем активни в селекцията. Преговаряме с три-четири играчи, но трябва да вземем доста попълнения. Ще ни бъде изключително трудно в Лига Европа, но ще опитаме да направим възможно най-доброто. Ще бъдем аутсайдери и срещу ЦСКА, и срещу ФК Рига, но аутсайдерите често са побеждавали", каза треньорът Баумайстер пред Sky Austria.

 

„Тема спорт”: Канарчетата искат Венци Христов

 

Ботев Пловдив може да се подсили с нападател. В плановете на Николай Киров-Белия е попаднал Венцислав Христов. През пролетта той носи екипа на Верея. Наставникът на канарчетата заяви, че търси усилено централен защитник, но не би отказал и подсилване на атаката. Привличането на Христов до голяма степен ще зависи от евентуален трансфер на Стивън Петков. Ако нападателят на жълто-черните бъде продаден, вероятността бившият футболист на Берое, Левски, Монтана, Черноморец Бс и др. да поеме към Коматево става много голяма. Преди време се заговори за интерес на Партизан към Стивън Петков, както и за такъв на ЦСКА. Самият футболист обяви, че има откупуваща клауза, която у нас може да плати само Лудогорец. Засега Белия удря на камък с привличането на желания централен защитник.

Днес от 18:00 часа Ботев ще изиграе първата си контрола от предсезонната подготовка. Тя е срещу втородивизионния Ботев Гълъбово. Мачът ще е на централния терен в Коматево. Днес изтича и срокът, в който притежателите на абонаментни карти за миналия сезон могат да запазят местата си на трибуната на клубната база и за новия шампионат. Привържениците, които все още не са се възползвали от тази възможност, могат да направят това в деня на първата контролна среща на Ботев срещу съименниците от Гълъбово. Записванията се извършват в клубния фенмагазин, който в събота ще работи от 12:00 до 20:00 ч. От понеделник започва свободната продажба на абонаментни карти за сезон 2018/2019.

 

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки