Всичко или нищо за Германия в Сочи

Льов плаши шведите с Ройс, стомашен вирус мъчи скандинавците

Всичко или нищо за Германия в Сочи
Германия си е Германия и много добре е известно как реагира тази страна на изникналите трудности в спорта.
 
Въпреки загубата от Мексико почти никой не се съмнява в продължаването към осминафинала на немците, но за да бъде постигнато това, те трябва да победят коравата Швеция.
 
Маншафтът със сигурност ще е по-настоятелният и атакуващ тим, но това не помага в последните мачове, в които резултатите показват най-слабата форма на Бундестима от дълги години насам. Слабостите в атака си проличаха в спаринг двубоите преди Мондиала, както и срещу Мексико в Москва (0:1), но дали нападателите на Германия няма да избухнат именно срещу Швеция?
 
Мачът е на олимпийския стадион в Сочи и е последен за деня (21:00 часа). Германия е с 0 точки след първия си кръг, докато шведите имат 3, така че е ясно кой повече се нуждае от успеха. Немците излизат на принципа "всичко или нищо", а Льов най-вероятно ще направи една промяна в предни позиции.
 
Според "Кикер" за неубедителния Йозил вече няма място (същото мнение сподели и легендата Лотар Матеус). Затова халфът на Арсенал може да седне на пейката. На неговото място ще се появи лошото момче Марко Ройс, който ще се опита да съживи задрямалата офанзивна мощ на световните шампиони. Преди 4 години контузия го лиши от златен медал, така че сега играчът на Борусия Дортмунд ще бъде още по-мотивиран.
 
В миналия мач срещу Мексико той се появи със скорост и свежи идеи като резерва. Десният му крак е смъртоносен за съперниците. Почти сигурно ще му бъде гласувано доверие в сблъсъка с шведите днес. Освен че почти винаги е контузен, той е известен и като нарушител на правилата. През декември 2014-а му лепнаха тлъста глоба от 540 хиляди евро, защото го хванаха да кара с фалшива холандска шофьорска книжка.
 
 
Ако все пак Льов се смили над критикувания Йозил, позицията си ще отстъпи Дракслер. Томас Мюлер ще запази място в състава, а Тимо Вернер ще оперира на върха на атаката. Като опорни халфове стартират Гюндоган и Кроос, а в защита Зюле (или Рюдигер) и Боатенг ще спират атаките на шведите.
 
Скандинавците са отбор, който не се притеснява от големи съперници. Показаха го в последните две години срещу Франция, Холандия, Италия... Срещу тези противници бяха постигнати положителни резултати, а отбраната на жълто-сините се представи страхотно. Все пак именно заради тях скуадрата и Холандия не са на Мондиала, така че дори без Златан Ибрахимович шведският отбор изглежда солидно. Мексико вече показа правилната формула за успех над Германия, а несъмнено Ян Андерсон ще заложи на същата тактика.
 
Бранителят на Манчестър Юнайтед Виктор Линдельоф поднови тренировки с Швеция, което означава, че Андерсон ще може да разчита на него във втория сблъсък на Мондиал 2018. Бранителят страдаше от грип, заради което не игра срещу Южна Корея. Сега се очаква той да си партнира с Андреас Гранквист в защитата на шведите.
 
В същото време трима болни футболисти от отбора на скандинавците изобщо не отпътуваха за официалната тренировка на стадион "Фишт" в Сочи. Филип Хеландер, резервният вратар Понтус Янсон и Маркус Роден страдат от стомашен вирус и останаха на базата край черноморския град. Причината най-вероятно е хранително натравяне. Старши треньорът Ян Андерсон все пак успокои, че тримата може да се възстановят и да бъдат на разположение за двубоя с маншафта.
 
В другата среща от групата излизат Южна Корея и Мексико (днес от 18 часа).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки