Панайотов: Делио Роси не допуска играчите до себе си

Научих много от моите съотборници, най-близък съм с Иван Горанов, допълни екс играчът на „сините”

Панайотов: Делио Роси не допуска играчите до себе си
Васил Панайотов се раздели с Левски, след като договорът му с клуба не бе подновен. Полузащитникът имаше желание да остане на „Герена", но сините прецениха да не го задържат. Пред "Тема спорт" Панайотов коментира изминалия сезон, в който той изигра общо 35 мача и вкара 4 гола (включително баража за Лига Европа срещу Черно море). Васко бързо се превърна в любимец на феновете със себераздаването си, но въпреки това сега трябва да си търси нов отбор.
 
- Васко, имаш ли оферти? Къде ще продължиш кариерата си?
 
- Да, има запитвания от няколко клуба, но все още изчаквам да избера най-доброто за мен. Има и отбори от България, но погледът в момента ми е насочен към чужбина. Искам да се реализирам зад граница.
 
- Как оценяваш сезона, който изигра в Левски?
 
- Първо съм щастлив, че бях част от Левски, защото това бе моя мечта, която сбъднах. Все пак съм юноша на клуба и като всеки такъв исках да играя за първия отбор. Мисля, че можеше да се представя и много по-добре с оглед на колебливия сезон за целия отбор. Но пък съм щастлив, че играх на „Герена".
 
- Какво успя да научиш от престоя със сините?
 
- Със сигурност съм подобрил много неща в играта си. Когато си в такъв голям клуб и напрежението е по-голямо. Успях да играя под такова напрежение. Това е едно от нещата. Чисто във физически и тактически план научих много от треньорския щаб и моите колеги.
 
- Как се работи с наставник като Делио Роси? Какви бяха отношенията ти с него?
 
- Работи се много професионално с него. Делио Роси е голямо име и изисква от теб нещата да се случват на 100 процента, да бъдеш на топниво. Като човек не мога да кажа много за него, защото съм имал чисто професионален поглед към него. Той не допуска толкова близо играчите до себе си.
 
- Каза също, че си се учил от твоите съотборници. Кого имаш предвид?
 
- Аз съм такъв човек, че се уча от всеки и взимам, най-доброто. Не става въпрос само за големи имена като Жорди Гомес и Габриел Обертан, а и от много други играчи - такива като Роман Прохазка, Иван Горанов, Антонио Вутов, а дори и от юношите на отбора.
 
- Кой ти беше най-близък в съблекалнята на Левски?
 
- Най-близък ми бе Иван Горанов, все пак двамата бяхме в една стая по време на лагерите. Но съм в много добри отношения също и с Роман Прохазка, Антонио Вутов, Божидар Митрев. С тях се чувствах най-добре и ми бяха най-близките приятели.
 
- Успя ли да превъзмогнеш драматично загубения финал за Купата на България от Славия?
 
- Не мисля, че съм се отърсил защото това е едно нещо, за което ще съжалявам цял живот. Исках да спечеля трофей с Левски, а и клубът не е взимал такъв вече от много време. Но за жалост не успяхме да го постигнем.
 
 
- Съвсем скоро на Левски му предстои първото изпитание в квалификациите на Лига Европа - лихтенщайнският Вадуц. Възможен ли е европробив?
 
- Не съм човекът, който може да коментира това нещо. Но пожелавам успех на отбора, защото футболистите го искат. Дано да покажат страхотни игри и да продължат напред. А защо и да не влязат в групите на Лига Европа?
 
- А оптимист ли си за представянето на отбора в Първа лига, след изтегления жребий и по-леката програма в първите мачове от сезона?
 
- Разбира се, аз винаги съм бил оптимист. Левски си е Левски и се надявам да бъде много силен през новия сезон. Дано накрая той да бъде успешен за отбора.
 
- Възможно ли е да се завърнеш по-силен в Левски след няколко години? Имаш ли такова желание?
 
- Аз имах желание да остана и сега в Левски, за да покажа, че мога да дам още много за този отбор. Животът и футболът са един кръговрат - така че защо не? Един ден мога да се завърна в отново на „Герена". Левски никога не е затворена страница за мен.
 
- Очакваше ли толкова бързо да се превърнеш в любимец на феновете? Какво искаш да им кажеш?
 
- Не съм очаквал да се превърна в любимец на привържениците на Левски. Но пък съм много щастлив от това нещо. Радвам се, че поне съм оценен от феновете. Благодарен съм, че ме подкрепяха през целия сезон, защото все пак футболът е за тях. Смятам, че феновете са Левски. Просто съжалявам, че не успях да ги зарадвам в края на сезона с трофей.
 
- Кой подкрепяш на Мондиала?
 
- Привърженик съм на Испания и испанския футбол. Надявам се Ла фурия да достигне финала и да го спечели.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки