Ботев (Пд) вкара четири на адашите от Гълъбово

С дебютни попадения се отчетоха Васил Шопов и юношата Благовест Данчев

Ботев (Пд) вкара четири на адашите от Гълъбово

Ботев (Пловдив) разби с 4:0 Ботев (Гълъбово) в първата си контрола от лятната подготовка. Двубоят се игра на централния терен на "Футболен комплекс Ботев 1912".

 

"Жълто-черните" направиха силен мач и зарадваха зрителите, които бяха дошли да наблюдават спаринга. С дебютни попадения за "канарчетата" се отчетоха Васил Шопов, както и роденият през 2001 година юноша на клуба Благовест Данчев.
 
В 5-ата минута Иван Винков бе изведен сам срещу Мартин Димитров, но вратарят на "канарчетата" се отрази удара с крак. В 11-ата резултатът бе открит. Филип Филипов центрира отдясно, а Васил Шопов изпревари защитник и стреля към вратата, пращайки топката в мрежата за 1:0.
 
Шопов бе близо до втори гол в 23-ата минута, след като получи изваждащо подаване от Лъчезар Балтанов, но ударът му от 20 метра мина на встрани от врата. В 33-ата минута Тодор Неделев преодоля защитник и стреля от средна дистанция, но в аут.
 
В 42-ата минута Тодор Неделев отправи мощен удар от 25 метра, който затрудни максимално стража на гостите от Гълъбово и топката влетя във вратата за 2:0.
 
След по-малко от 120 секунди Неделев отправи нов изстрел, който този път бе избит от стража. В заключителните секунди на първата част Лъчезар Балтанов се пребори за топката в наказателното поле и пусна надясно към Милко Георгиев, а крилото от близка дистанция стреля покрай целта.
 
На почивката в състава на "канарчетата" бяха извършени редица промени, като в игра се появиха и доста юноши на клуба. Неофициален дебют с екипа на Ботев записа и Костадин Ничев, който се изявяваше на терена като десен защитник.
 
В 57-ата минута именно Ничев проби по десния фланг и центрира към Фелипе Бризола, който стреля много неточно. Минута по-късно Крис Добрев преодоля защитник и пусна към Бризола, а халфът шутира от точката на дузпата, но вратарят на Гълъбово изби. 
 
В 74-ата минута авансът на "канарчетата" стана класически. "Жълто-черните" изпълниха корнер, след който се получи кратко разбъркване, Благовест Данчев се пребори за топката и отблизо отбеляза дебютното си попадение за 3:0.
 
Реджеп Халил се озова на чиста позиция в наказателното поле на "канарчетата" в 80-ата минута и стреля, но Иван Чворович скъси дистанцията с нападателя и спаси.
 
Малко след това Милко Георгиев прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. Такава обаче нямаше в 87-ата минута, когато Фелипе Бризола изкочи зад защитата и пусна топката покрай вратаря, за да фиксира крайното 4:0.
 
Следващата контрола на Ботев е на 27.06 срещу Верея.
Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки