Левандовски и Фалкао в сблъсък на великаните

Мачът с Полша ще е като финал, надъхва се нападателят на Колумбия

Левандовски и Фалкао в сблъсък на великаните

На Колумбия й предстои финал срещу Полша, кате­горичен е нападателят на южноамериканците Радамел Фалкао, след като не­говият отбор отстъпи на Япония в първия си мач на световното първенство. Звездата на колум­бийците   обаче ще има сериозен и също толкова амбициран съперник в лице­во на Роберт Левандовски, чийто тим загуби срещу Сенегал.

"Този мач ще бъде като финал за нас. И двата отбора ще се борят жестоко за топката и ще затварят    простран­ствата бързо. Надявам се да не направим тол­кова грешки, колкото преди, защото този мач може да определи кой отбор ще продължи напред на световното първенство", заяви Радамел.

"От мача  с Япония трябва да извлечем само това, което ще ни направи по-силни. Не беше лесно да играем в тези условия, но през първото полу­време по­казахме характер и класа. Самият факт, че сме все още в сметките за осминафиналите ни дава сили да продължим да играем", добави Фал­као, който про­пусна световните фи­нали в Брази­лия преди 4 години.

Роберт  Левандов­ски пък каза след загубата срещу Сене­гал: "Мисля, че не рискувахме достатъчно. Не  показахме истин­ския ни потенциал, но срещу Колумбия ще бъде различно".

Двамата с Фалкао са топреализатори на страните си за всички време­на. Левандовски има 55 гола за дружина­та, до­като Тигъра е рекордьор със своите 29 точни изстрела за лос кафетерос. И двамата но­сят капитанските ленти на отборите си, защото са и едни от най-опитни­те. Роберт има 96 мача за Полша, докато Фалкао е със 71 за Колумбия. Извест­ни са с умението си да вкарват голове от нищо­то. Те са от така наречените "родени голмайсто­ри". Напрежението върху тях ще е голямо, защото не можаха да се разпишат в първите мачове на све­товното. Докато Фалкао все пак е обграден от още няколко класни футболи­сти в предни позиции (Хамес, Куадрадо и др.), Ле­вандовски е призван сам да носи на гърба си цялата атака на Полша. Той вкара рекордните 16 гола в ква­лификациите в зона Евро­па, но вече се убеди, че на мондиала конкуренцията е в пъти по-голяма. За Ро­берт това е първо уча­стие на най-големия фо­рум на планетата, след като до момента бе част от състава на Полша на две евро­пейски първенства -през 2012 и 2016.

 "Вече започнах­ме да анализира­ме съперника -каза Фалкао. -Знаем, че в лицето на Левандов­ски те имат нападател, който може да се възпол­зва от всяка ситуация в наказателното поле. Така че е нужно да контролира­ме средата на терена u да бъ­дем внимателни във всеки де­тайл."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки