Джокович: Димитров е способен да спечели Уимбълдън

Сърбинът ще спори с Чилич за титлата в Куинс, хърватинът минава пред Григор в световната ранглиста

Джокович: Димитров е способен да спечели Уимбълдън

Новак Джокович посочи Григор Димитров като един от тенисистите, ко­ито могат да спечелят Уимбълдън. Според сърбина, ако първата ни ракета играе на познатото си ниво, той е способен да поб­еди абсолютно всеки от Тура и да ликува с трофея на "Ол Инглънд Клъб".

"Ако трябва да посоча фаворити, то няма да сло­жа себе си в тази компания. Определено не съм сред те­зи, които да бъдат основни претенденти. Това, което искам да постигна на Уим­бълдьн, е да играя със само­чувствие и спокойствие, а ще видим докъде ще стиг­на. За да изброя някои име­на, то ще започна с това на Надал. Той може и да има проблеми в последни­те години на този турнир, но го е печелил и е играл ня­колко финала, така че вина­ги е сред фаворитите. Раз­бира се, Роджьр е очевиден избор. Димитров, ако играе на онова високо ниво, на ко­ето може, действително е способен да победи абсо­лютно всеки на тази на­стилка. Освен това тук са още Куери и Чилич, така че ще бъде интересно", заяви Джокович.

Новак (№22) ще се изпра­ви именно срещу хървати­на в спор за трофея в Куинс (1 983 595 евро). Двамата достигнаха до финала на надпреварата, след като елиминираха съответно Жереми Шарди (№61) и Ник Кириос (№21). Сърбинът се наложи със 7:6(5), 6:4 над французина и показа, че неслучайно отнесе Григор във втория кръг, когато му да­де само 5 гейма, Чилич пък от своя страна взе два тайбрека срещу австрали­еца за 7:6(3), 7:6(4). По този начин той ще изпревари именно Димитров в рангли­стата на АТР от понедел­ник, като ще си върне пе­тата позиция. Новина, коя­то може да окаже влияние и върху определянето на поставените за Уимбълдън.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки