Зак Браун посочи конкретния проблем на Макларън MCL33

Отборът е в центъра на вниманието в падока на пистата Пол Рикар

Зак Браун посочи конкретния проблем на Макларън MCL33

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун посочи проблем в аеродинамиката на MCL33 като основна причина за влошеното представяне на британския тим в тазгодишния шампионат на Формула 1.

 
Отборът е в центъра на вниманието в падока на пистата Пол Рикар, след като през седмицата в пресата на Острова бе тиражирана история за това, че ръководството раздава на служителите шоколадчета като бонуси. Спортният директор Ерик Булие заяви, че това не е вярно. Същевременно той каза, че отговорност за представянето на автомобила носят всички в екипа, както и че в Уокинг знаят какви са проблемите на болида.
 
Впоследствие Браун посочи конкретно аеродинамиката, след като и двамата пилоти – Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн – отпаднаха още в Q1 на квалификацията за Гран при на Франция.
 
„Идентифицирахме областите, в които имаме проблем или проблеми. Аеродинамиката е”, заяви Браун. „Става дума за нещо, което не се проявява в аеродинамичния тунел. Ето защо не можем да го решим в тръбата – просто не сме в състояние да възпроизведем там проблема или проблемите. Трябва да се опитаме да поправим нещата на пистата.”
 
Браун каза още, че решението в ситуация с толкова ограничени тестове е сложно. Той посочи, че колите на Макларън изпробваха различни крила и подове този уикенд във Франция. Булие заяви по-рано, че изпитанията на екипа на Пол Рикар били полезни.
 
„За съжаление ни се налага да тестваме и експериментираме на пистата. Трябва да идентифицираме и работим по разрешаването на проблеми, докато повечето останали екипи изпълняват развойните си програми”, добави Браун.
 
Макларън използва аеродинамичния тунел на Тойота в Кьолн, за да работи по MCL33. По принцип екипът има тръба в технологичния си център в Уокинг. Зак Браун заяви, че проблемът на болида не се проявява и в другото съоръжение и повтори, че се налага ситуацията да бъде разрешена на пистата.
Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки