Джеки: Дон Диего може да прави каквото си иска

Франция и Дания просто си направиха сметката и им излезе, допълни Георги Димитров

Джеки: Дон Диего може да прави каквото си иска
Легендарният български национал и футболист на ЦСКА Георги Димитров – Джеки коментира последните събития, случили се на световното първенство в Русия. Пред „Меридиан мач” той каза мнението си за изцепките на великия Диего Армандо Марадона, двубоя между Дания и Франция и други теми от Мондиала.
 
„Не виждам какво толкова трябва да коментираме мача между Франция и Дания. Очевидно е, че двата отбора си направиха сметката и в случая им излезе. Не рискуваха и сигурно имаха право да постъпят така. Ние можем само да си говорим, но отборите и селекционерите знаят какво правят.
 
За мен е глупаво това, че Франция смени половината отбор. Не знам дали искат да дадат почивка на някои или просто повече футболисти да влязат в игра. Така обаче се нарушава ритъмът, напрягат се някои футболисти и дори се създават предпоставки за контузии, защото има играчи, които не са психически готови.
 
He разбирам и критиките към Франция, че не играят офанзивно, а доста пестеливо. Това го говорят хора, които нямат информация и не са наясно с нещата. Сигурно всеки иска да играе атрактивно и да напада постоянно, но не става така. Отборът си има стратегия, знае кога трябва да се пести, кога да се напрегне. Нека оставим на тях тези неща.
 
Сега Франция ще играе c Аржентина и едва ли двата отбора са много доволни от това. Но се надявам, че ще се получи хубав сблъсък. Аржентина си е Аржентина. Те тръгнаха лошо, но победата над Нигерия ги освободи. Вече трябва да бъдат много по-опасни. Видяхте хората как се радват, защото обичат играта и живеят заради нея.
 
За мен отборите на това първенство са твърде много. Част от тях са и много слаби, и само записват участие. Трябва да се намали бройката, за да се върне футболът. Аз виждам, че на много хора не им е интересно. Чакат да дойдат полуфиналите и финала, за да ги гледат. Сега по телевизията дават толкова футбол от целия свят, че човек вече е преситен. А и оценява когато гледа слаби мачове.
 
Никой не знае как ще се развият новите технологии. Мисля, че това се прави с цел да се минимизират грешките. Съдиите са хора и грешат постоянно, но с ВАР поне има чувство за справедливост. Непрекъснато променят правилата на играта, за да направят футбола по-динамичен. Хвърлят се много пари и ще видим какво ще стане следващите години.
 
Не виждам и какво го разнасят толкова Диего Марадона. Той може да прави каквото си иска. В крайна сметка Марадона е много голям и предизвиква интерес навсякъде. Ако не беше такъв, нямаше и да го канят, а той е на първи ред на всяко голямо събитие. Може и да го критикуват, да не го разбират, но всеки си избира как да живее и би трябвало да разполага с живота си.
 
Освен това вече всичко е бизнес. Всички медии дават Марадона отблизо, защото знаят, че именно това продава. Стотици хиляди фенове са заминали на Русия, за да гледат мачовете, но всички останали са пред телевизорите. И се търси продукт, който да продава, а именно такъв е Марадона и неговото поведение. Все пак вече всичко е пари”, завърши Джеки.

 

Тен Хаг: Доволен съм, не видях паника

Вижте какво каза мениджърът на Манчестър Юнайтед

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки