Табарес със самочувствие: Дошли сме минимум за финал

Умеем да караме съперника ни да страда, не се боим от Франция, допълни селекционерът

Табарес със самочувствие: Дошли сме минимум за финал
Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес беше много щастлив след победата над Португалия, но подчерта, че неговият тим още не е постигнал целта си на световното първенство.
 
“Селесте” се стреми към големия финал и опитният специалист вярва, че отборът му притежава всичко необходимо, за да стигне до последния мач.
 
“Нашата отличителна черта е дисциплината. Не беше никак лесно. Може би щеше да е, ако владеехме повече топката, но Португалия е много силен съперник. В началото на второто полувреме сериозно ни притиснаха. Португалците са способни да накажат и най-малката грешка, което и стана при изравнителния гол”, коментира Табарес.
 
“От миналото световно първенство си извадихме много поуки. Тогава изиграхме 7 мача и бяхме на 4-о място по процент владеене на топката.
 
В Италия съм научил, че притежанието на топката не означава, че контролираш мача. Ние имаме стил и умеем да караме съперника ни да страда, дори когато не играем с топката”, обясни наставникът на “урусите”.
 
“Когато футболистите излязоха на терена, аз малко закъснях и капитанът Диего Годин им беше казал няколко думи - че трябва да играят за семействата си и за страната, да дадат всичко от себе си и да не се щадят. Всички ги направиха.
 
Не се боим и от Франция, макар да е ясно колко силен отбор са “петлите”. Килиан Мбапе притежава изключителна скорост. Ще ни е трудно, но можем да наложим волята си. Дойдохме в Русия с амбицията да играем на финала”, не без самочувствие обяви Табарес.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки