Стоичков: Германия няма да намери по-добър от Льов

И Йоги сбърка, но немците са доказали, че могат да се изправят бързо, припомни легендата

Стоичков: Германия няма да намери по-добър от Льов
Бордът на Германския футболен съюз (ГфС) подкрепи единодушно старши треньора на националния отбор Йоаким Льов въпреки сензационното отпадане на световния шампион още в групите на Мондиал 2018.
 
Така 58-годишният Льов се очаква да продължи да води Бундестима до 2022 година, когато изтича настоящият му контракт. Халфът Сами Кедира също го подкрепи.
 
Финалното решение обаче ще бъде взето следващата седмица, когато селекционерът ще изложи своите виждания за случилото се пред шефовете на германския футбол. Йоги води националите неизменно от 2006-а насам.
 
Германия трябва да задържи на всяка цена Льов заяви за в. „Труд" в свой коментар и Христо Стоичков: 
 
"Няма да намерят по-добър, да си спомнят къде бяха преди него. Под ръководството на Йоги германците бяха най-малко на полуфинал на всяко голямо първенство. Станаха световни шампиони, спечелиха Купата на конфедерациите.
 
Със сигурност и Льов сбърка. Предовери се на старите пушки. Пренебрегна истината, че един отбор "живее" не повече от шест години. Германците бяха на ниво цели осем - от финала на Евро 2008 до полуфинала на Евро 2016.
 
Не броя Купата на конфедерациите, защото там играха млади момчета. С тях може би Бундестимът щеше да е по-добър в Русия. Но кой треньор се отказва от футболистите, направили го световен шампион? Германия е доказала, че може да се изправя бързо, а това е най- важното, когато паднеш”, заяви Камата.
 
„Hue победихме немците в САЩ през 1994-а и те после станаха европейски шампиони. Не бързайте да ги отписвате. Знаят как се минава през криза", каза Стоичков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки