Марадона: Ходя на фитнес, чувствам се перфектно

Неймар е феномен, но още му липсва това-онова, допълни Дон Диего

Марадона: Ходя на фитнес, чувствам се перфектно
Диего Марадона е една от атракциите на Мондиала в Русия. Световният шампион от 1986-а е на всеки мач на Аржентина, а след последния от груповата фаза - срещу Нигерия (2:1), едва не колабира. Легендата даде интервю пред в. "Марка".
 
Успя ли дa се разходиш някъде из Москва през тези дни? В Кремъл например?
 
- Не, не успях. Има много хора и е трудно. Но не се тревожа, че не мога да изляза от хотела. Няма нищо. Аз съм с мои хора, гледам всички мачове и ходя на фитнес.
 
- Всички питат какво е станало с теб в ложата след мача с Нигерия. Диего, някои хора искат да те погребат рано-рано...
 
- На всички искам да кажа, че имам много яка черупка, за да ме убият някакви глупаци. Когато допусках грешки, си признавах и се лекувах. Но сега съм добре, перфектно. Някои не искат да съм добре. Съжалявам ги. Ще продължа по същия начин напред заради моите деца и внуци.
 
- Приключи първата фаза на Мондиала, кое най-много ти хареса?
 
- Мексико ми хареса, оживи много първите два кръга. В групите видях солиден Уругвай, белгийските звезди се събудиха... Мондиалът започва. Вече няма време за дебнене u изчакване. Именно сега всички играчи палят моторите. Всеки мечтае да спечели купата и сега трябва да покажат, че могат.
 
- Смяташ ли, че в Аржентина играчите се управляваха сами, без да броят Сампаоли? Това възможно ли е да стане в една съблекалня?
 
- Аз смятам, че не е възможно. Ако това стане, по-добре да нямаш треньор. Изглежда ми глупост. Трябва да се разчита и на опитните футболисти, но дори те се нуждаят от треньор, който да им каже нещо, да им посочи пътя.
 
- Да поговорим за Испания. Как преценяваш Йеро, който пое отбора от Лопетеги?
 
- Изпратих послание на Фернандо, който беше истински звяр като футболист. Не ми отговори, но го разбирам. Сигурно е ангажиран с това, което трябва да направи, започвайки от нулата. Писах му, че не е важен опитът, а възможностите на всеки. А той ги има. Със сигурност е личност с характер и няма да се остави да го манипулират или използват. Надявам се да мога скоро да го поздравя лично.
 
 
- Правилно ли беше решението на президента на испанската федерация Луис Рубиалес да освободи Лопетеги?
 
- Много правилно. Браво на президента, беше много смел. Направи това, което бих направил и аз като президент, какъвто съм днес - на Динамо Брест. Аз щях да сторя същото, защото решението на Лопетеги (да преговаря с Реал Мадрид зад гърба на федерацията) бе липса на уважение.
 
- Доскучава ли от играта на Испания с прекалено много пасове встрани и назад?
 
- Не, не ми доскучава. Владеенето на топката е основното за самочувствието на отбора.
 
- Прозвуча странно, че не считаш Серхио Рамос за звезда...
 
- Ако Серхио Рамос иска, аз ще му се извиня, но няма да променя чисто футболната си преценка: той е голям играч, голям капитан. Но за мен не е звезда. Знаеш добре, че на мен не ми пука какво ще кажат и изразявам свободно какво мисля. Ако Серхио се е обидил, моля го за извинение.
 
- Кой е тогава звездата в сегашната Испания?
 
- Шаби Ернандес беше звезда. А от сегашните... ми е трудно да посоча една. Да, Иниеста е абсолютна звезда. Няма да му е проблем да играе и с фрак, с костюм, с официални обувки.
 
- Да говорим за имена, Флорентино Перес?
 
- Флорентино ми изглежда номер едно, най-добрият ръководител
който има в света на футбола в момента, без никакво съмнение. 
 
- Неймар?
 
- Неймар също е феномен. Още му липсва това-онова, но е феномен.
 
- Диего Симеоне за треньор на Аржентина?
 
- Аржентина в момента не заслужава да има Диего Симеоне. Селекцията трябва да започне отдолу, да работи с младите. Чоло стигна много високо, за да се връща обратно. Първо националният отбор трябва да работи с младите, а Симеоне вече премина през този етап.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки