Сензация: Лудогорец плаща 2 млн. евро на Далас за Недялков

Вижте каква ще е космическата заплата на футболиста

Сензация: Лудогорец плаща 2 млн. евро на Далас за Недялков
Лудогорец ще плати огромните за българските стандарти 2 млн. евро за защитника Антон Недялков, пише „България днес".
 
Трансферът на бившия капитан на ЦСКА от американския Далас в Разград предизвика огромен скандал на „Армията" и доведе до взаимни обвинения между фенове и акционери в клуба.
 
Ловешкият бек бе продаден от „червените" в края на миналата година в САЩ за 1,5 млн. долара, но само половин година по-късно той се завръща в българското първенство при големия конкурент за 2 400 000 млн. долара, което прави малко над 2 млн. евро.
 
Недялков ще получава и огромна заплата за българските стандарти. Неговото годишно възнаграждение ще е на стойност 400 000 евро, или точно 33 333 евро на месец. Подобен трансфер е невиждан в българския футбол през последните повече от десет години.
 
За роден играч в „А" група до момента най-много са платени от Левски за Георги Чиликов - 2,5 млн. марки на Нефтохимик през 2001 г. Преди това Илиан Илиев дълго бе най-скъпият роден играч, купен от български отбор. За него отново Левски плати 2 млн. лева през далечната вече 1991 г.
 
Желанието на Недялков за завръщане в България озадачи и шефовете на американския Далас, но тексасците все пак са доволни от печалбата от трансферната сума. Ловчанлията е изтъкнал семейни причини като причина за напускането си, въпреки че няма жена или деца и е напуснал родителите си още като юноша. 
 
„Не се чувстваше добре, започна да се оплаква, че му липсва семейството - коментира директорът в Далас Фернандо Клавийо. - И поиска трансфер. Бяхме изненадани, защото не искахме да се разделяме, но нямаше какво да направим. И започнахме да водим преговори с различни клубове. Търсихме бързо решение и за двете страни, намерихме го".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки