Везенков: Този сезон в Барселона беше като влакче на ужасите

За да оцелееш, трябва да си силен физически и психически, допълва баскетболистът

Везенков: Този сезон в Барселона беше като влакче на ужасите
Най-добрият ни баскетболист в момента - Александър Везенков, определи сезона си с Барселона като влакче на ужасите. 22-годишното крило се раздели с каталунците, след като почти не игра от февруари насам.
 
Той дори бе изваден от групата за плейофните срещи от Светислав Пешич. Националът ни говори за тези трудни моменти в предаването "Преди обед" no bTV.
 
"Това е началото на един дълъг път, в който ще има трудности и хубави моменти, но тежките са повече. Така са ме учили, че те са много повече и трябва да си силен психически и физически, за да оцелееш. Виждаме, че хора на по 30 години, които са постигнали всичко в кариерите си, искат още да печелят. Този сезон беше като влакче на ужасите.
 
Започна много хубаво за мен, със силни изяви, след което два месеца не играх. През януари направих 6 много хубави мача и изведнъж пак останах извън отбора. Но всичко става за добро", коментира Везенков, като не уточни в кой отбор ще играе през следващия сезон. Към него има интерес от Панатинайкос и Олимпиакос в Гърция, Валенсия в Испания и УНИКС Казан в Русия.
 
Българинът ще замине в неделя или понеделник за трета поредна година за САЩ, където заедно с наставника на Академик Сф Георги Давидов ще води индивидуална подготовка до края на месеца. Той отново даде да се разбере, че не се чувства готов за НБА и едва ли ще стане част от Бруклин, който го избра под №57 в Драфта миналата година. 
 
"Учили са ме и виждам, че има време за всичко. Ще си вземеш почивката, но всичко трябва да е с мярка. Като станеш на 30 години, ще е много по-лесно. Пътят ми е дълъг, трябват лишения. С Георги Давидов в края на седмицата заминавам, с моите треньори, които съм намерил в САЩ, се впускам 6 дни от седмицата в тренировки, в неделя почивка. Възстановяване, храна и тренировки трябва да са на 100 процента.
 
Отиваш в другия край на света, за да вземеш максимума от това лято, защото през сезона трудно намираш време. Драфтът е голямо постижение, защото 60 момчета влизат само в него. НБА е мечта, но искам да отида, когато съм готов да бъда пълноценен, а не просто за да отида и да кажа че съм там. Трябва да имам роля за отбора. В момента не се чувствам готов, като и те искат, да остана още време в Европа, за да натрупам опит и умения. Ще се случи", каза още Везенков.
 
Той изрази надежда, че на предстоящата световна квалификация с Франция на 13 септември залата в Ботевград ще се напълни. Лъвовете влизат в битка с петлите, Русия и Босна, като резултатите на всички отбори от група К от първата фаза се запазиха. Така нашите имат 2 победи, с една по-малко от Сборная и Финландия. 
 
"В Чехия беше трудно, защото загубихме мач, който щеше да ни даде повече спокойствие за следващата фаза. Радващото е, че ще играем със сериозни съперници като Франция и Русия. Загубихме тази година четири мача с много малка разлика. Това ме кара да вярвам, че имаме добро бъдеще.
 
С момчетата имам страшна химия. Баскетболът в България не е толкова популярен, защото няма резултати, а хората това искат. В другите държави не е точно така. Хората са в залите за всички национални отбори за всички спортове. Сега в Чехия нямаше много, но това е рядък случай. В последните години в Ботевград идват хора, подкрепят ни и се надявам, че септември месец идва Франция със 7-8 НБА звезди и това ще напълни до дупка залата", завърши Везенков.

 

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

Емил Стоилов с 6 точки при загуба на Менорка

Вижте подробности

Четири домакински победи за старта на плейофите в НБА (РЕЗУЛТАТИ)

Вижте подробности

Павлин Иванов загуби четвъртия мач в плейофите на баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки