Симеон Славчев: В Спортинг има нещо сбъркано, щастлив съм, че вече не съм част от клуба

Ето какво заяви новото попълнение на Карабах

Симеон Славчев: В Спортинг има нещо сбъркано, щастлив съм, че вече не съм част от клуба

Българският национал Симеон Славчев даде първо интервю след трансфера си в азербайджанския шампион Карабах. Бившият футболист на Спортинг (Лисабон) говори искрено пред колегите от “Блиц” за престоя си в португалския гранд, като разкри и защо се е стигнало до раздялата му с отбора. Халфът сподели и любопитна прогноза за евентуалните финалисти на Мондиал 2018.

 

- Здравей, Мони! На първо място поздравления за трансфера ти. Как се чувстваш след него? 

- Благодаря. Чувствам се добре и щастлив от трансфера, тъй като сагата със Спортинг (Лисабон) приключи. Подписах с отбор с амбиции. Те показаха, че ме искат много, и съм радостен, че подписах договор с тях. Това е обмислена крачка в моята кариера.

 

- Какви са първите ти впечатления от отбора? Запозна ли се вече с новите си съотборници и треньора? 

- Да, запознах се със съотборниците и треньора. В отбора има колектив, всички са много сплотени и ме приеха добре. Трябва да започна да уча руски или азерски, за да се адаптирам по-бързо. Хубавото е, че в отбора има и българин. Това е кондиционният треньор Чудомир Чакъров.  

 

- Разкажи ни как се стигна до раздялата ти със Спортинг (Лисабон)? 

- Ами след всички скандали, които бяха около клуба, и негативните неща на мен ми оставаше една година от договора. Обсъдихме времето ми за изяви със Спортинг, а те ми предложиха отново втори отбор, под наем... нещо, което не ми хареса. В клуба се сменят президенти, треньори и футболисти. Като цяло рибата се вмирисва откъм главата. И така решихме със свободен трансфер да си тръгна, а Карабах най-много ме искаше и направих тази крачка.

 

- С какво ще запомниш престоя си там? 

- За съжаление, с повече негативни емоции. Имах доста контузии, а и немалко недоброжелатели. Не ми дадоха шанс да покажа какъв футболист съм. Да покажа кой е Симеон Славчев. За съжаление, не ми дадоха реален шанс. На мен ми се искаше нещата да бяха тръгнали в друга посока. Това е един опит, който ще ми е полезен в бъдеще.

 

- Как ще коментираш скандалите в лисабонския гранд и уволнението на треньора Синиша Михайлович няколко дни, след като бе назначен?

- Доста сложна ситуация. Отидох, за да ме види треньорът, да прецени дали ще му бъда от полза в отбора, но така и не го видях. Всичко това се случи заради извършените рокади в клуба. Аз дори не знам как и от кого се ръководи тимът в момента. Щастлив съм, че не съм част от това вече. Спортинг е голям клуб, но нещо не е както трябва там. Има много объркани неща. Фенове биха футболисти, хванаха ги за уговорки на мачове... Това ще ми е като обица на ухото. Не съжалявам, че съм бил там въпреки всичко. Все пак съм си изкарвал хляба в този отбор.

 

- Какви са целите ти през новия сезон? Все пак Карабах ще играе в Шампионската лига като шампион на своята страна. 

- Тепърва има квалификации, които трябва да преминем, за да се класираме в групите. Имам доста цели. Първата е да съм здрав, да играя с постоянство и да бъда ефективен, за да помагам с асистенции и голове на тима. Имам и лични цели, които са свързани с националния отбор.

Университатя Крайова с Петев стигна до сензационен успех над ЧФР Клуж (ВИДЕО)

Отборът на българина стигна до успех с 2:1

Мъри и Гьозтепе с грешна стъпка в Турция (ВИДЕО)

Отборът на българина загуби две точки заради пропуски

Йоан Стоянов бе титуляр за Апоел Беер Шева при успех над Ашдод (ВИДЕО)

Българинът остана до края на мача

Антов и Петко Христов играха за отборите им, но не взеха победи (ВИДЕО)

Вижте подробности

Кремонезе и Вальо Антов все по-близо до промоция в Серия А (ВИДЕО)

Отборът на българина надви Комо с 2:1 у дома

Специя и Петко Христов с много важна победа в битката за оцеляване

Отборът на българина надви Зюдтирол с 2:1

Алекс Петков и Шльонск загубиха дербито на върха

Отборът му отстъпи срещу Ягелония с 1:3

ОБЗОР: Лийдс удари Стоук, Груев с цял мач(ВИДЕО)

Българският национал с жълт картон, отборът му крачи към ВЛ

Йоан Стоянов спечели БГ дербито в Израел (ВИДЕО)

Българинът и неговият Апоел Беер Шева надвиха Бейтар на Пламен Гълъбов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки