Симеон Славчев: В Спортинг има нещо сбъркано, щастлив съм, че вече не съм част от клуба

Ето какво заяви новото попълнение на Карабах

Симеон Славчев: В Спортинг има нещо сбъркано, щастлив съм, че вече не съм част от клуба

Българският национал Симеон Славчев даде първо интервю след трансфера си в азербайджанския шампион Карабах. Бившият футболист на Спортинг (Лисабон) говори искрено пред колегите от “Блиц” за престоя си в португалския гранд, като разкри и защо се е стигнало до раздялата му с отбора. Халфът сподели и любопитна прогноза за евентуалните финалисти на Мондиал 2018.

 

- Здравей, Мони! На първо място поздравления за трансфера ти. Как се чувстваш след него? 

- Благодаря. Чувствам се добре и щастлив от трансфера, тъй като сагата със Спортинг (Лисабон) приключи. Подписах с отбор с амбиции. Те показаха, че ме искат много, и съм радостен, че подписах договор с тях. Това е обмислена крачка в моята кариера.

 

- Какви са първите ти впечатления от отбора? Запозна ли се вече с новите си съотборници и треньора? 

- Да, запознах се със съотборниците и треньора. В отбора има колектив, всички са много сплотени и ме приеха добре. Трябва да започна да уча руски или азерски, за да се адаптирам по-бързо. Хубавото е, че в отбора има и българин. Това е кондиционният треньор Чудомир Чакъров.  

 

- Разкажи ни как се стигна до раздялата ти със Спортинг (Лисабон)? 

- Ами след всички скандали, които бяха около клуба, и негативните неща на мен ми оставаше една година от договора. Обсъдихме времето ми за изяви със Спортинг, а те ми предложиха отново втори отбор, под наем... нещо, което не ми хареса. В клуба се сменят президенти, треньори и футболисти. Като цяло рибата се вмирисва откъм главата. И така решихме със свободен трансфер да си тръгна, а Карабах най-много ме искаше и направих тази крачка.

 

- С какво ще запомниш престоя си там? 

- За съжаление, с повече негативни емоции. Имах доста контузии, а и немалко недоброжелатели. Не ми дадоха шанс да покажа какъв футболист съм. Да покажа кой е Симеон Славчев. За съжаление, не ми дадоха реален шанс. На мен ми се искаше нещата да бяха тръгнали в друга посока. Това е един опит, който ще ми е полезен в бъдеще.

 

- Как ще коментираш скандалите в лисабонския гранд и уволнението на треньора Синиша Михайлович няколко дни, след като бе назначен?

- Доста сложна ситуация. Отидох, за да ме види треньорът, да прецени дали ще му бъда от полза в отбора, но така и не го видях. Всичко това се случи заради извършените рокади в клуба. Аз дори не знам как и от кого се ръководи тимът в момента. Щастлив съм, че не съм част от това вече. Спортинг е голям клуб, но нещо не е както трябва там. Има много объркани неща. Фенове биха футболисти, хванаха ги за уговорки на мачове... Това ще ми е като обица на ухото. Не съжалявам, че съм бил там въпреки всичко. Все пак съм си изкарвал хляба в този отбор.

 

- Какви са целите ти през новия сезон? Все пак Карабах ще играе в Шампионската лига като шампион на своята страна. 

- Тепърва има квалификации, които трябва да преминем, за да се класираме в групите. Имам доста цели. Първата е да съм здрав, да играя с постоянство и да бъда ефективен, за да помагам с асистенции и голове на тима. Имам и лични цели, които са свързани с националния отбор.

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки