БФС осигури спешни медицински чанти на евроучастниците ни

Инициативата на президента Борислав Михайлов е с цел подпомагане на родните професионални клубове и в изпълнение на стриктните изисквания на УЕФА

БФС осигури спешни медицински чанти на евроучастниците ни

Българският футболен съюз осигури спешни медицински чанти за представителите на страната ни в европейските клубни турнири. Лудогорец, Левски, ЦСКА и Славия ще бъдат обезпечени с екипировката, включваща дефибрилатор и пълна окомплектовка.

Инициативата на президента Борислав Михайлов е с цел подпомагане на родните професионални клубове и в изпълнение на стриктните изисквания на УЕФА, задължителни за всички турнири под нейна егида по отношение на превенцията на спешните състояния във футбола и медицинското оборудване.

Първият клуб, сдобил се със спешната чанта, е Левски. Това се случи на специална среща между д-р Бисер Бочев, член на медицинската комисия на УЕФА и д-р Георги Илиев, представител на медицинския щаб на столичния тим в Националната футболна база „Бояна“. На нея д-р Бочев даде подробности за оборудването и разкри инициативата за провеждане на сертифициран семинар-обучение от УЕФА за лекарите на клубовете от професионалния ни футбол през месец ноември. Курсът ще се проведе отново в Дома на футбола и ще бъде на тема: „Спешни състояния във футболната медицина“.

Представителите  на щабовете на отборите от Първа и Втора лига ще имат възможност да се запознаят с алгоритмите за поведение при различните видове спешни състояния, ще бъдат разиграни всички възможни сценарии във връзка с темата и ще получат сертификат за участие. Семинарът ще се проведе от високо квалифициран медицински екип, утвърден от УЕФА и в изпълнение на програмата на Европейската футболна централа за каскадно обучение на медицинските екипи на футболните клубове в Европа.

Българският футболен съюз възнамерява да осигури подобни спешни медицински чанти и за останалите клубове от Първа лига, за да се повиши стандарта на медицинско обслужване на мачовете от елитния ни шампионат.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки