Велизар Димитров: Нямаме добра оферта за Каранга, която да се хареса на Гриша Ганчев

„Ако Левски играе както през миналия сезон, няма начин да е претендент за титлата“

Велизар Димитров: Нямаме добра оферта за Каранга, която да се хареса на Гриша Ганчев

Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров даде интервю за Канал 3, в което говори по горещите теми, свързани с клуба.

Той обсъди бъдещето на Каранга, предстоящото евроучастие и работата на новия треньор Нестор Ел Маестро.

"Вече нямам нетърпение да започнат официалните мачове и да свършва паузата. Жадни сме да се върнем по-силни през новия сезон и този път да зарадваме привържениците. Отборът няма да е във върхова форма за мачовете с Рига. Треньорът така си е направил преценката, че да не насочваме всички сили само към тези двубои, защото сезонът е дълъг", каза Димитров.

"Новите попълнения тренират усърдно, адаптират се добре и се приспособяват бързо към отбора. Убеден съм, че ще покажем по-добро лице спрямо миналия сезон и ще се представим по-силно", допълни Велизар.

"Ел Маестро е много млад треньор, но има голям опит като помощник. Нека все пак да не очакваме чудеса и моментален успех от него. Колкото и да е добър, всичко накрая опира до футболистите. Те трябва да играят силно, за да имаме успехи", заяви Димитров.

"Няма да държим никой футболист насила, ако има подходящата оферта. Все още не сме получили добро предложение за Каранга, което да се хареса на собственика и съответно да го продадем. Имаме и план Б, ако се стигне до раздяла с него. Постоянно търсим централен нападател и се работи по селекцията", каза още Велизар.

"Треньорите са разузнали Рига. Няма как да ги подценим, изключено е. В съвременния футбол всеки може да те изхвърли на ранен етап и е нужно да сме внимателни", допълни Димитров.

"Смятам, че в края на миналия сезон ни липсваше свежест, а и рухнахме психически. Тежко ни се отрази и това, че Лудогорец просто не губеше точки. Що се отнася до другия ни конкурент Левски - ако играе както през миналия сезон, няма начин да е сериозен претендент за титлата", коментира още Велизар Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки