ОГРОМНА ДРАМА В СОЧИ! Хърватия сложи край на "Руската приказка” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дузпи класираха "шахматистите" пак на полуфинал след 1998-а

ОГРОМНА ДРАМА В СОЧИ! Хърватия сложи край на "Руската приказка” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хърватия се класира за полуфиналите на Мондиал 2018 след драматична победа с дузпи над домакина Русия. „Сборная” откри в 31-ата минута чрез Черишев, но Крамарич изравни малко по-късно. Редовното време завърши при този резултат и започнаха 15-минутните продължения. В 101-ата Дамагой Вида даде ценен аванс на Хърватия, но Марио Фернандес изравни в 115-ата. При дузпите „шахматистите” показаха повече точност и се поздравиха с победа и класиране в следващата фаза на Мондиал 2018, където ще срещнат тима на Англия.



Първото полувреме премина вихрено, като и двата отбора имаха своите минути на надмощие, а преди почивката резултатът бе равен след гол на Черишев в 31-ата и отговор на Крамарич, няколко минути по-късно.

Русия започна двубоя с опит за преса, а в 4-ата минута дойде и първата възможност за „Сборная”. След слабо изчистване на Върсалко, Дзюба пробва удар, но Ловрен застана на пътя на топката.



Хърватия отвърна две по-късно чрез Ребич, който пробва прострелно центриране, но вратарят извади в корнер. При последвалото центриране Ребич нанесе удар с глава, но над вратата.

Върсалко центрира добре в пеналта на домакините,  а Манджукич не уцели добре топката и извади в аут.

Фаул в полза на хърватите в 17-ата даде възможност на Ракитич да открие резултата, но в удара му нямаше нужната точност.

Перишич бе оставен непокрит при центриране на Върсалко отдясно, но топката дойде неудобна за футболиста на Хърватия и той отклони в аут.



В 31-ата минута „Сборная” откри резултата. Черишев пое топка в централната зона и бързо комбинира с Дзюба, той върна на Черишев, който финтира хърватин и стреля с левия крак между двама, пращайки топката в горния десен ъгъл.




 Попадението даде импулс в играта на руснаците, но „Сборная” не успя да се възползва от това, тъй като осем минути по-късно хърватите изравниха резултата. Манджукич напредна отляво и  комбинира с Крамарич, който завърши атаката с точен удар с глава за 1:1.




Хърватия започна със силна офанзива второто полувреме, а в 52-ата минута Крамарич опита задна ножица в наказателното поле на руснаците, но без да затрудни Игор Акинфеев.

Атаките на „шахматистите” ставаха все по-опасни, а в 60-ата минута само липсата на късмет им попречи да поведат в резултата. Неразбирателство в отбраната на „Сборная” доведе до това, че Перишич стреля от точката за дузпа, топката срещна десния страничен стълб, мина близо до голлинията и излезе навън.



При една от малкото опасни атаки на „Сборная, Александър Ерохин не стреля точно с глава в 72-ата.

Лука Модрич получи на добра позиция в наказателното поле, но не нацели добре кълбото, последва и нов неточен удар на хърватски футболист.

В последната минута на редовното време вратарят на хърватите Субашич получи разтежение и трябваше да доиграе 5-те минути добавено време накуцвайки. Малко преди последния съдийски сигнал Смолов пробва опасен удар от малък ъгъл, но Субашич успя да отбие.



Така след 45 минути футбол, без ново попадение, срещата влезе в продължения.

Лекарският щаб на Хърватия все пак успя да вдигне на крака Субашич, който не бе сменен при подновяването на играта.

Вместо смяна на Субашич, Върсалко трябваше да бъде заменен принудително в първите минути на продължението, а на негово място влезе опитният Ведран Чорлука.

Грешка на Ловрен доведе до опасна атака на руснаците, Смолов падна в наказателното поле на Хърватия, но реферът бе близо до ситуацията и прецени, че няма основания за дузпа.



При изпълнение на корнер в 101-ата минута Дамагой Вида бе оставен абсолютно непокрит, нанесе удар с глава, а топката влетя в мрежата на Акинфеев, който само успя да изгледа отблизо ситуацията.

Субашич спаси след опасен силен удар на Козяев, а при следващата атака на „Сборная” успя и да отклони ключово топката, спирайки нова опасност за Хърватия.

В 115-ата минута Дзагоев центрира от фаул, а Марио Фернандес с глава матира за втори път Субашич, правейки драмата пълна на стадиона в Сочи.



Мачът завърши 2:2 след продълженията и започна рулетката на дузпите. Субашич спаси първата дузпа изпълнена от Смолов, който би безкрайно слабо от бялата точка. Брозович бе безкомпромисен – 1:0 за Хърватия. Дзагоев показа точност при втората дузпа на Русия и върна „Сборная” в мача. Ковачич обаче би слабо по земя и даде шанс на Акинфеев да избие. Последва пропуск на Фернандес, който би покрай десния страничен стълб, а късметът покри Модрич при изпълнението му, тъй като Акинфеев отклони, но топката срещна гредата и се оплете в мрежата. Игнашевич бе точен, а след него и Дамагой Вида – 3:2 за Хърватия. Козяев изравни 3:3, но Ракитич не пропусна от бялата точка и класира Хърватия за полуфиналите на Мондиал 2018.

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки