ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА взима нов бразилски нападател

"Армейците" са се договорили с ЧСА Алгоано за 26-годишния Мичел Дъглас

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА взима нов бразилски нападател

ЦСКА е напът да привлече 26-годишния нападател Мичел Дъглас от втородивизионния бразилски ЧСА Алгоано. Местната медия 7 segundos съобщи новината, като президентът на клуба Раймундо Таварес я е потвърдил. В информацията се споменава, че Дъглас вече е приел предложението на "червените" и всички детайли са договорени. "Армейците" ще трябва да платят компенсация на ЧСА Алгоано, а Дъглас ще разтрогне контракта си с бразилците и след това ще парафира с родния гранд, пише „Тема Спорт”. Нападателят е играл за последно в петък, когато е бил титуляр при победата с 2:0 над Бразил де Пелотас в мач от Серия Б.

От началото на годината Дъглас има 14 мача и 5 гола във втора дивизия, а отделно е записал още 12 срещи и 2 гола в щатското първенство Алгоано и Копа Нордесте. Има и 2 мача за Купата на Бразилия, като единият е при 0:2 от Сао Пауло. Така през 2018 г. Дъглас е играл в 28 срещи и има 7 гола, така че се намира в добра форма.

През изминалия сезон Дъглас е помогнал на ЧСА Алгоано за промоция от трета във втора дивизия. Неговият тим става шампион на Серия Ц, а Мичел има 22 мача и 8 гола в първенството. Общо за ЧСА Алгоано е записал 50 мача, 15 гола и 5 асистенции от май 2017 г. насам. Той е юноша на Португеза, за който е играл в елита на Бразилия през 2013 г. – 6 мача и 1 гол срещу Наутико. След това е бил част от Атлетико Сорокаба, Боа Ешпорте, Вила Нова и Бруске. Изданието припомня, че ЦСКА привлече и звездата си Фернандо Каранга от втора бразилска дивизия.

Мичел Дъглас Гедеш е роден на 16 януари 1992 г. Висок е 186 см, тежи 78 кг. Типичен таран, силният му крак е левият, играе добре с глава. Разполага с мощна физика, която му помага да гардира кълбото и да печели предимство при въздушни единоборства. Разполага и с добра техника, чрез която умее да преодолява съперници.

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки