Мениджърът на Крусейдърс: На светлинни години сме от големите клубове

"Обичам да поемам рискове и затова не се страхувам", заявява Стивън Бакстър

Мениджърът на Крусейдърс: На светлинни години сме от големите клубове

Заради предстоя­щите мачове с Лудогорец мениджърът на Крусейдърс Стивън Бакстър е въвел обща закуска и обяд за от­бора. Шампионите на Северна Ирландия наскоро направиха и втора необичайна промяна - от три тренировки седмично ми­наха на петдневен ре­жим. „Това е естествени­ят прогрес на нашия клуб по пътя към превръщането ни в по-голям клуб. Трябва да направим промени и във финансовата структура, както и да преразгледаме дого­ворите на играчите", казва Стивън Бакстър в голям материал на ВВС.

Той е говорил на­дълго и нашироко с мениджъра на Дъндолк Стивън Кени, който постигна успех с класирането на ти­ма си в групите на Лига Европа.

Заради завишеното количество ангажи­менти Бакстър е зат­ворил магазина си за спортни стоки, който е бил негов бизнес в продължение на 21 години. „Опитах  се да съвместявам двете работи, но не се получа­ва. Обичам да поемам рискове и затова не се страхувам. Инвестирахме в джипиес технологии, които да ни дават данни за състоянието им по време на трени­ровка", доволен е Бакстър, който разк­ри, че за първи път е разузнавал съперник толкова далече. Той наблюдавал мача на Лудогорец със Славия за Суперкупата. Той все още не може да каже, че има голяма промяна в отбора, за­щото новият режим действа от сравнител­но скоро.

Бакстър е впечатлен от факта, че Лу­догорец са били на двуседмичен лагер в Австрия. „Вижда се колко ог­ромна е разликата между двата отбора по отношение на раз­ходите. Хората гово­рят, че нашият бю­джет от 600 000 или 700 000 паунда е ог­ромен, но ние сме все още на светлинни го­дини от големите клу­бове", обяснява Бакс­тър. Той се надява, че спечелването на зна­чителна за стандар­тите на клуба сума от УЕФА ще помогне - много на клуба. „Парите идват ка­то награ­да за то­ва, че се справяме добре. Ние обаче няма да си позволим да харчим безразборно”, завършва мениджърът.

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки