Роналдо отказа 200 млн. евро от китайци

Нападателят поискал съвет от Анчелоти за Юве

Роналдо отказа 200 млн. евро от китайци

Сърцето на Кристиано Роналдо вече принадлежи на Ювентус. На път за Торино нападателят отказа колосална оферта от Китай, разкри испанското издание „Марка". 33-годишният футболист е отклонил предложение на стойност 200 млн. евро от местен тим. В Италия вече броят звездата на Реал (Мадрид) за сигурно ново попълнение на „бианконерите".

Шампионът на Серия А дори направи гаф, след като промо видеото, с което ще бъде обявен официално трансферът, изтече в „Уейбо", азиатският еквивалент на „Ютуб". Кадрите бяха активни около час, преди да бъдат изтрити. Във въпросното видео се разказва историята на №7 в Ювентус и най-големите играчи, които са носили емблематичния екип, който понастоящем е собственост на Хуан Куадрадо. Колумбиецът обаче ще трябва да избере друг номер, с който да играе през новата кампания.

И все пак Кристиано не бе представен на 7 юли, както се очакваше. Вместо това той разпускаше в Гърция, в очакване на развръзка в преговорите между двата клуба. Според медиите на Апенините, тя вече е постигната. Много е вероятно сделката на стойност 100 млн. евро обаче да бъде потвърдена във вторник. Тогава Кристиано ще обяви своята раздяла с „Реал" и ще посочи името на новия си клуб.

Той вече се е допитал до Карло Анчелоти, легендарният бивш наставник на „старата госпожа", с когото работи и в Мадрид. Италианецът е дал ценни съвети, уверявайки, че прави правилната крачка като идва в Торино.

А Флорентино Перес, президентът на Реал, вече търси заместник на мегазвездата. Цел №1 остава Неймар, нападателят на ПСЖ. Но ако трансферът трудно може да се осъществи сега. Босът на испаците обаче има и резервен план - Еден Азар от Челси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки