Томова обмисляла да играе за друга държава

Нямам спонсори, но се надявам трудът да започне да ми се отплаща, призна тенисистката

Томова обмисляла да играе за друга държава

Виктория Томова е обми­сляла вариант да играе за друга държава. Това приз­на самата тя в интервю пред Нова Телевизия. 23-годишната софиянка нашумя през миналата седмица, след като дебютира в основната схема на Уимбълдьн, а във втория кръг игра с 23-кратната шампионка от Шле­ма Серина Уилямс (1:6, 4:6). Тя стана първа ракета на България, след като Цветана Пиронкова излезе в майчински, а Сесил Каратанчева продължава да не може да намери най-добрата си фор­ма и да се лута около №200 8 света. След края на турнира на свещената трева се очаква То­мова да се изкачи до около №125 в ранглистата, което ще бъде рекордно класиране б кариера­та й.

"Имала съм страшно трудни моменти, повече, отколкото са хубавите, но си даваш смет­ка, че това е твоето нещо. Много труд, време, финансови средства, които много хора не си дават сметка. Първо комен­тират колко съм спечелила от наградни фондове, но до 18 го­дини, когато играеш при юно­шите, буквално са само разходи. Доста ми е отнело. От 9-годишна съм на път, тогава зами­нах за Америка без майка ми, без брат ми, беше много трудно. Нямам никакви спонсори, много ми е отнел тенисът, но се надя­вам трудът в най-скоро време да започне да ми се отплаща. Мислила съм за друга държава, особено когато бяха трудни моменти за мен във финансова­та страна на нещата. Надявам се да се справя и да се предста­вям все по-добре, да продължа да се състезавам за България", споделя Томова.

През 2015-а тя получава теж­ка контузия, която на практика можеше да я извади от професи­оналния спорт. "Ходих по сума лекари, но не можеха да ми ка­жат какъв е проблемът. Беше много тежък момент, най-вече психически. Оставам обаче изця­ло фокусирана върху спорта, от турнир в турнир. Днес идвам, след два дни заминавам за друг. Тенисът е ежедневие, всичко аз си правя, резервирам си билети, хотели, от години сама се опра­вям. Тенисът е моята работа", каза още водещата ни тени­систка в момента.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки