Инсталирай - Novsport Alert

ЕВРОПА

Манчестър Юнайтед
Ливърпул
Арсенал
Челси
Интер
Милан
Ювентус
Рома
Реал Мадрид
Барселона
Атлетико Мадрид
Байерн Мюнхен
Манчестър Сити
ПCЖ
Лацио
Борусия Д

Анкета

Какво очаквате от предстоящите два мача на България срещу Словения и Кипър?

Какво очаквате от предстоящите два мача на България срещу Словения и Кипър?


Реклама

Facebook

09 юли 2018 12:12 
Меридиан мач


Иван Диас: Диего Коста ми каза прекрасни неща за Аутуори

 

Иван Диас е новият кондиционен тре­ньор на Лудогорец. Неговото представяне остана малко в сянката на това на Пауло Аутуори, но испанецът определено е един от най-добрите специалисти в света в областта си. За това говори достатъчно фактът, че последните 12 години той е работил в Атле­тико Мадрид и има пръст във всеки един от успехите на „дюшекчиите". Иван Диас отво­ри нова страница от личната си история, ка­то това лято се премести в България, а на него се разчита много да качи Лудогорец с поне още едно стъпало по-високо. Ето как­во мисли самият той.

- Добре дошли в България, Господин Диаc! Лесно ли приехте предизви­кателството „Лудо­горец"?
- Благодаря ви. Много ме впечатли проектът на Лудого­рец. Видях, че това е много силен отбор с прекрасна органи­зация. Всички в клу­ба са сплотени и имат общи цели. Бих казал, че Лудо­горец е голям меж­дународен проект. Освен това клубът е много отворен към новите технологии и към развитието, ко­ето веднага ме привлече.

- Какво ви нака­ра да дойдете в България?
- За мен това е ново приключение. Исках да работя из­вън Испания и това беше най-доброто предложение. Клу­бът е изключително амбициозен, което много добре ми пас­ва. От Лудогорец осъществиха много контакти с мен пре­ди да дойда, което ме накара да се чувствам специален. Благодаря за доверие то, ще се опитам го оправдая.

- Това че  ще работите с Пауло Аутуо­ри  беше ли допъл­нителен стимул за вас?
- Не, съвсем не. Когато преговарях с клуба нямах идея, че ще работя с бразилския специалист. Смятах, че ще работя със ста­рия треньор Дими­тър Димитров. Ние между другото бях­ме 3 дни заедно и останах с добри впечатления.

- Познавате ли Пауло Аутуори ка­то име и какво мислите за него?
- Разбира се, че го познавам. Той е много сериозно име в нашата професия. Още когато пристиг­на в клуба, потър­сих за мнение Дие­го Коста и Фелипе Луис, които са рабо­тили с него. Те ми казаха откровено много добри неща за бразилеца.

- Доскоро сте ра­ботили с Диего Симеоне, който е сред най-добрите треньори в света в момента. Как бихте го описали?
- Изключително е взискателен. На първо място към се­бе си, но и към всички останали. Диего Симеоне ра­боти по 24 часа в денонощието. Той наис­тина е изключите­лен професионалист и много приятен ка­то човек. За мен бе чест, че бях част от големия му екип.

- Вече работите в Лудогорец повече от месец. Какви са впечатленията ви от отбора?
- За мен Лудого­рец е страхотен проект и кауза. Стиснахме си ръце­те и в момента съм изцяло отдаден на клуба и неговия просперитет. Всичко е професионално тук. Мога да кажа, че месец по-късно вече съм абсолютно убеден, че отборът е много силен и ще постига тепърва но­ви сериозни успехи.

- Още при предс­тавянето си обя­вихте, че голямата ваша цел е влизане в групите на Шампионската ли­га.
- Да, точно така е. Това е целта на клу­ба, а и моя лична и това бе и една от причините да избе­ра да работя тук. Лудогорец е амби­циозен, аз също. Смятам, че имаме всичко необходимо, за да постигнем та­зи цел.

- Доскоро сте работили с едни от най-добрите напа­датели в света в Атлетико Мадрид -Антоан Гризман, Диего Коста, Фернандо Торес, Радамел Фалкао. Звез­дите не са ли твър­де капризни?
- Не, именно зато­ва са на това ниво. Това наистина са едни от най-добрите футболисти в света. Но тук идва ролята на Чоло (б. а. - Дие­го Симеоне). Той ра­боти много с тези играчи, за да ги убеди, че най-доб­рият начин да раз­виват себе си е като работят за отбора, за колектива. Това е много важно. Атле­тико неслучайно стига толкова да­леч. Но зад видима­та част се крие ог­ромна работа и от­говорност от страш­но много хора.

- От футболисти­те, с които сте ра­ботили, Диего Кос­та изглежда с най-внушителна физи­ка. Това вродено ли е при него или работи извънред­но, за да изглежда по този начин?
- Не само Диего Коста, но и всички футболисти, които са в елита на све­товния футбол, работят през цялото време, за да са на ниво. Мога да ви уверя, че всеки от футболистите на Атлетико има в дома си професионално оборудван фитнес. Това са хора, кои­то тренират съвест­но, дори и в свобод­ните си дни. Ако ис­каш да си сред най-добрите, си длъжен да се грижиш за всички детайли.

- Като кондиционен треньор сле­дите ли най-съвре­менните тенден­ции в професията ви?
- Имаме късмет, че живеем в ера на информациите. Сега е много лесно да получиш всичко, което пожелаеш. Мисля, че всеки може да разбере това което го вълнува, и да напредне в про­фесията си. Има твърде много мето­ди за работа, тряб­ва просто да подбе­реш тези, които са подходящи за твоя отбор, и да ги ком­бинираш по най-добрия начин. Не е по-сложно от това.

- Наясно ли сте с това, че в българс­кото първенство има дълга зимна пауза, каквото ня­ма на Запад? Това предполага и два дълги периода на подготовка за фут­болистите.
- Да, информирах се вече. Това е едно от първите неща, които взех под вни­мание, когато под­писвах договор с Лудогорец. Ние ве­че имаме специал­на програма, по ко­ято се готвим. Сега трябва да стъпим на първото стъпало, образно казано. През зимата сме длъжни да продъл­жим от второто стъ­пало, а не пак да се връщаме на първо­то стъпало. За цел­та всеки от футбо­листите е получил специална индиви­дуално програма за подго­товка, която е съоб­разена с неговия физически профил.

- Ако приемем, че най-големите съперници на Лу­догорец за титлата са ЦСКА и Левски, то е инте­ресно, че вашите конкуренти също имат кондиционни треньори от чуж­бина. „Червените" залагат на герма­нец, а „сините" -на италианец. Това сблъсък на три школи ли ще бъ­де?
- Това е интерес­но, наистина. Но ве­че актуалните тен­денции са еднакви и не зависят толко­ва от мястото, на което работиш. Светът е глобален и методологията на работа е сходна до­ри на различните континенти. Това не е странно, а съвсем нормално. Всеки един от нас трябва да избере най-доб­рата формула, по която трябва да подготви отбора. Естествено, трябва да се съобразяваме и с местните нави­ци, но си вървим по начертания план.

- Като кондиционен треньор имате ли и реша­ваща дума за хра­ненето на футбо­листите?
- В някои аспекти имат правото и до­ри задължението да се намесвам. Например, наскоро въведохме в отбора нова практика. Тя е футболистите да правят късна вече­ря - около 23 часа - когато са на лагер преди мачове.

- Вече сте пече­лили титлата в Ис­пания, както и Ку­пата на Лига Евро­па. За краткия пе­риод в Лудогорец пък вече вдигнах­те Суперкупата на България. Каква е следващата ви цел?
- Най-близката цел пред отбора със сигурност е влизане в групите на Шампионската лига. От друга стра­на, ще търсим мно­го дълга серия от поредни победи. Само така можем да се надяваме на успехи. Това обаче предполага пара­лелна работа по двете цели. Не мо­жем да действаме на парче или за оп­ределен период. Всичко е съобразе­но и се надявам, че ще се получи.

Реклама

Коментари

Секция "Коментари" е предоставена за мнения и коментари от читателите на novsport.com. Препоръчителна минимална възрастова граница 18 години.
Novsport.com не носи отговорност за съдържанието на тази секция. Посетителите използват и четат раздела на своя отговорност.

Bookmark and Share

 

Още от Лудогорец

Още от Лудогорец

Актуално

21:45 16/11 Кипър - България 1:1
21:45 16/11 Словения - Норвегия 1:1
22:05 16/11 Бразилия - Уругвай 1:0
02:00 Днес Аржентина - Мексико 2:0
11:30 Днес Левски - Монтана 2:3
14:30 Днес U19: България – Гибралтар 6:0
16:00 Днес Сърбия – Черна гора 2:1
19:00 Днес Азербайджан - Фарьорски острови 2:0
19:00 Днес Малта - Косово 0:5
19:00 Днес Турция - Швеция 0:1
На Живо 21:45 Сега Албания - Шотландия 0:1
На Живо 21:45 Сега Румъния - Литва 1:0
На Живо 21:45 Сега Италия - Португалия 0:0

Реклама

Видео

Лудогорец - Виторул (Констанца) 0:2 Лудогорец - Берое 1:0 Лудогорец - АЕК Ларнака 0:0
Лудогорец - Виторул (Констанца) 0:2
Лудогорец - Берое 1:0
Лудогорец - АЕК Ларнака 0:0

Резултати на живо

Всички мачове Още РЕЗУЛТАТИ

Футболни Прогнози

Любопитно

Половин век от незабравимото Левски - ЦСКА 7:2 (ВИДЕО) Кристиан Виери се пробва в нова сфера (СНИМКА) Локо Пд с интересен нов календар (ВИДЕО)
Половин век от незабравимото Левски - ЦСКА 7:2 (ВИДЕО)
Кристиан Виери се пробва в нова сфера (СНИМКА)
Локо Пд с интересен нов календар (ВИДЕО)

Реклама

Фото Галерия

Лудогорец с минимален успех над Берое Нов кошмар за Левски на "Тича"! Ударен жребий за Купата! Сблъсъкът Лудогорец - ЦСКА е гвоздеят на 1/4 финалите!
Лудогорец с минимален успех над Берое
Нов кошмар за Левски на "Тича"!
Ударен жребий за Купата! Сблъсъкът Лудогорец - ЦСКА е гвоздеят на 1/4 финалите!

Реклама

Още от деня

Всички новини от деня

Автоновини

Ожие на крачка от титлата в Австралия Мечтана победа за Себастиен Льоб на рали Испания ИЗВЪНРЕДНО: Жан Тод проговори за Михаел Шумахер
Ожие на крачка от титлата в Австралия
Мечтана победа за Себастиен Льоб на рали Испания
ИЗВЪНРЕДНО: Жан Тод проговори за Михаел Шумахер