БФС подписа договор за сътрудничество с китайци

Ето за какво става дума

БФС подписа договор за сътрудничество с китайци

На официална среща в Национална футболна база "Бояна" президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и първият вицепрезидент Йордан Лечков приеха делегация представители на спортните структури на китайската провинция Хубей.

Двете страни подписаха договор за сътрудничество, който включва обмяна на кадри и треньори, както и възможности за организиране на подготвителни лагери и контролни срещи на юношески отбори до 15, 17 и 19 години. Делегацията, предвождана от вицепрезидента и генерален секретар на футболния съюз на провинцията Сон Лий Чуин и директора на юношеското направление в местното бюро по спорта Ху Ян, имаше възможност да се запознае с отличните условия в Дома на футбола, от които в бъдеще ще  се възползват китайските футболни клубове.

И в момента България е домакин на сборния тим на Хубей до 17 години, провеждащ подготовката си в Сливен - като се очаква новоподписаното споразумение да покачи интереса към условията, предлагани у нас.

Договорът и официалната среща с представители на 80-милионната провинция са част от контракта за сътрудничество, подписан между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на Генералната администрация на спорта на Китай и председател на Китайския олимпийски комитет Лиу Пън през 2016-а.

По-късно през деня гостите бяха приети лично от министър Кралев, който изрази задоволството си от разширяването на двустранните отношения в сферата на спорта и в частност футбола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки