9 играчи на ЦСКА чакат дебют в евротурнирите

"Армейците" без най-опитния си в битките в Европа

9 играчи на ЦСКА чакат дебют в евротурнирите

Цели 9 от играчите на ЦСКА са npeд дебют в евротурнирите. Без опит на международната сцена на Стария континент са бранителите Чорбаджийски, Дюлгеров, Перейра, Гълъбов, Чорбаджийски и Жеферсон, халфът Бикел, както и нападателите Енрике, Десподов и Каранга. Трябва да се отбележи, че Жеферсон е играл за Копа Либертадорес (има участие на 1/2-финал с Интернасионал), който е южноамериканският еквивалент на Шампионската лига. Десподов пък има 2 участия в Младежката ШЛ през 2015-а с Литекс, но не е играл в евротурнирите при мъжете. Китанов също няма участия на международната сцена, но той няма шанс да дебютира срещу Рига при конкуренцията на Черниаускас и Стипица, които бяха използвани приоритетно в контролите.



Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро пък за първи път ще води отбор на международната сцена. Като асистент обаче 35-годишният наставник има доста богат опит. Той е бил част от екипа на Мирко Сломка в Шалке, Хановер и Хамбургер. С Шалке двамата достигат 1/2-финал за Купата на УЕфА през 2006 г., а на четвъртфинал елиминират Левски. С Хановер също попадат сред последните 8 отбора в Лига Европа, но отпадат на 1/4-финал от Атлетико Мадрид. Ел Маестро е бил асистент в над 20 срещи на международната сцена.



Интересно е да се отбележи, че двама от ЦСКА вече са отпадали от латвийци - Малинов и Александър Георгиев играят за Литекс срещу Йелгава през 2015 г. Тогава под ръководството на Красимир Балъков ловчанлии бяха отстранени след две равенства -1:1 в Латвия и 2:2 у нас.



В двубоите с Рига ЦСКА няма да може да разчита на най-опитния си състезател в евротурнирите - Станислав Манолев. Контузеният благоевградчанин има над 40 участия, от които цели 33 са за ПСВ Айндховен. Втори по участия е Бодуров, който има над 20, основно за Литекс. Бранителят игра и 2 пъти за датския Мидтиланд в Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед през февруари 2016 г. Бодуров си вкара автогол при 1:5 на "Олд Трафорд". Солиден опит в Европа имат и вратарите Черниаускас (13 участия) и Стипица (11). Пинто пък е с 10 мача за Беленензес в Лига Европа през 2015 г. Халфът взима участие и в груповата фаза на турнира във всичките 6 срещи на отбора му. Освен Бодуров още един футболист на ЦСКА е излизал срещу Манчестър Юнайтед в Европа - крилото Жоржиньо. Той има 2 участия на международната сцена и те са срещу английския гранд - за Сент Етиен през февруари 2017 г. в 1/16-финалните битки в Лига Европа.
 

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

Българин герой за ЦСКА навръх 3 март (ВИДЕО)

Ранен гол помогна "червените", Берое игра 75 минути с 10 души

Феновете на ЦСКА към Ел Маестро: Подавай си оставката!

Специалистът хич не е долюбван от привържениците

Матай: Няма да се предадем в битката за титлата

Капитанът на ЦСКА бе разочарован след загубата срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки