Симеон Александров: Със Сашо Попов говорим на един език

Владо Николов ми каза, че трябва да се разделим още в края на сезона, допълни волейболистът

Симеон Александров: Със Сашо Попов говорим на един език
Трансферът на Симеон Александров от Левски в ЦСКА предизвика доста коментари. 28-годишният посрещам, който е юноша на сините, ще облече екипа на вечния съперник през новия сезон, като е амбициран да помогне на червените да преборят Нефтохимик за титлата в Суперлигата.
 
Бившият национал се възстановява от операция на коляното, като се съгласи да говори пред „Тема спорт" за преминаването при армейците.
 
"Избрах ЦСКА, защото е клуб с традиции и история във всеки спорт. Имах няколко разговора със Сашо Попов и мисля, че говорим на един и същ език. Освен това съм играл с повечето от момчетата в клуба и в Левски и се познавам много добре с тях. Те са големи професионалисти и страхотни хора.
 
Все пак волейболът е професионален спорт, така че клубните пристрастия остават настрана, има ги и тези неща, не един и два са примерите за подобни трансфери.
 
Колкото до Левски, стигна се до раздяла, след като имах разговор с Владимир Николов в края на сезона. Той ми каза, че не говорим на един и същ език волейболно и като цяло не се е получило през годината и ще трябва да се разделим", сподели Александров.
 
Посрещачът допълни, че няма да има сантимент, излизайки срещу Левски или който и да е друг тим. 
 
"Силно се надявам, че ще се подготвим добре и ще бъдем конкурентни на фаворитите. Все пак ЦСКА винаги е гонил челното класиране и първото място, така че това няма да се промени и през новия сезон. Първо обаче е важно да се възстановя на 100 процента от операцията, за да мога да дам това, което се изисква от мен.
 
Мисля, че за началото на сезона ще бъда готов на 90%. Колкото до Европа, ще се опитаме да отстраним Льовен, но ще видим докъде ще ни стигнат силите.
 
Нямам притеснения как ще ме приемат феновете. Всички сме се събрали, за да си свършим работата и да вървим заедно напред. Няма да имам сантименти към нито един клуб, с който ще играем. Ще давам максимума на способностите си във всяка среща", каза още Александров.

 

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки