Футболна война в Перник

Феновете на Миньор искат намаление за ученици и пенсионери и питат за клубни карти за целия сезон

Футболна война в Перник

Футболни страсти, но извън терена се разиграха между феновете на Миньор и ръководството на клуба. Повод за това е решението на управителния съвет на ФК Миньор-Перник да увеличи цената на входните билетчета за мачовете с 1 лев. Така вместо 2 лева, както беше досега, запалянковците ще трява да платят 3 лева, за да гледат на живо любимия си отбор. 

 
 
Въпреки символичното поскъпване на някои от феновето това им се стори несправедливо. От ръководството на „чуковете“ обаче казаха, че това не е прищявка, а решение взето след сериозно обсъждане.
 
„Цената на билетите за новия сезон е решение на Управителния съвет на клуба и е взето след сериозно обсъждане. В сезона, в който Миньор навършва 100 години правим и невъзможното, за да осигурим бюджет, гарантиращ условия за спокойна работа и добро представяне. Нашият клуб е сдружение с нестопанска цел в обществена полза и продажбата на билети е един от малкото начини за самофинансиране. Считаме, че на цената на една кутия цигари всеки, който обича Миньор може да бъде съпричастен с развитието на клуба. Футболът в Перник е просъществувал век и е бил най-силен, когато сме обединени. Вярваме, че всеки който е закърмен с „жълто-черната“ идея ще прояви разбиране и ще приеме тези 5 лева на мач, като инвестиция в своята футболна любов“, се казва в обръщение подписано от членовете на УС на Миньор.
 
Въпреки обяснението фенове са все още недоволни от увеличението, равно колкото на една бира. Те искат намаление за ученици и пенсионери и питат за клубни карти за целия сезон. Най-несъгласен с увеличението е Митко Митков, който пише във Фейсбук:
 
“Алоуу, цената дали отговаря на качеството на предлаганата продукция през последните 5 години, през които Миньор се превърна в регионален средняк без амбиции да се върне там където му е мястото, още повече че е представител на десетия по население град в България.

Перник беше известен с Миньор, а вие направихте така че да забравят за нас. Кой друг отбор във В група държи цени от 5 лева? Има отбори в А група с цена 5 лева. Първо направете така че отбора да поведе убедително с десетина точки и да е ясно влизането, пък тогава слагайте такива цени, които не отговарят на посредствената продукция и мъките на наш терен с аутсайдерите в класирането. А допреди няколко години цска и лефски трепереха в Перник“.

 
В момента футболният клуб Миньор е основно на издръжката на Община Перник, разчита и на спонсора Ефбет.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки