ВЕЛИКО! Джокович е на финал след фамозна битка с Надал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сърбинът спечели двудневния трилър с испанеца и ще спори с Андерсън за титлата на "Уимбъдлън"

ВЕЛИКО! Джокович е на финал след фамозна битка с Надал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новак Джокович победи Рафаел Надал в един наистина велик полуфинал на „Уимбълдън“, който продължи два дни и приключи при резултат 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8 след над 5-часова зрелищна битка на Централния корт в Лондон.

На трибуните имаше и кралски особи - съпругите на принцовете Уилям и Хари - Мегън и Маркъл, а двамата гладиатори не ги разочароваха и предложиха фантастичен тенис, който на моменти буквално спираше дъха на феновете.

Мачът започнаха снощи и приключи днес при спуснат покрив, защото правилата са мачът да приключва така, както е стартирал.

Преди доиграването днес сърбинът водеше с 2:1 сета, но испанецът не се отказа и изравни частите за 2:2, ала в тайбрека Ноле показа по-здрави нерви и измъкна срещата след 10:8 гейма.

С днешния успех Новак, който е трикратен победител в Лондон, се класира за петия си финал в надпреварата, като в спора за титлата в неделя ще срещне Кевин Андерсън от ЮАР, който вчера се наложи в истински трилър над американеца Джон Иснър с 3:2 сета след 6 часа и половина игра.

Именно заради дългия мач между Андерсън и Иснър, 52-ият сблъсък между Новак и Надал започна вчера, а днес бе доигран.

Сърбинът успя да измъкне първия сет след ключов пробив в седмия гейм за 4:3, а впоследствие не изпусна аванса си и спечели частта с 6:4. Във втория сет първи своя удар нанесе испанецът, пробил за 3:1, но Новак моментално направи рибрейк.

Последва обаче нов пробив за Надал, който този път не удържа преднината си и изравни след 6:3 в своя полза. Третият сет премина много оспорвано, като този път пробиви липсваха.

В последвалия тайбрек Джокович успя да се наложи с 11:9 и така да се доближи само на сет от място на финала, след което обаче срещата бе прекъсната.

Доиграването стартира с изключително оспорван сервис гейм за Надал, който продължи цели 25 минути. В него Новак имаше две възможности да пробие, но първата ракета в света удържа подаването си и поведе с 1:0.

Рафа се възползва от психологическото предимство от спечеления труден първи гейм и на свой ред стигна до две точки за пробив, като реализира още при първата си възможност, а след това затвърди преднината си за 3:0.

Впоследствие обаче последваха силни минути за Джокович, който успя да изравни до 3:3. В крайна сметка нова серия от три поредни гейма, спечелени от Надал му гарантираха спечелването на сета с 6:3, с което вкара мача в решителна пета част.

Двамата печелиха подаванията си, докато не се стигна до гейм номер 15, в който Джокович достигна до мачбол, който обаче бе майсторски отразен от световния номер 1 за 8:8.

Малко по-късно обаче Новак все пак успя да пробие и да затвори мача при 10:8 гейма в своя полза.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки