Кербер е новата кралица на "Уимбълдън" (ВИДЕО)

Германката взе реванш от Серина за загубата преди две години

Кербер е новата кралица на "Уимбълдън" (ВИДЕО)

Анжелик Кербер спечели титлата на “Уимбълдън”. Германката надви Серина Уилямс на финала с 6:3, 6:3 след само 1 час и 5 минути игра. За бившата номер 1 в света това е трета титла от Големия шлем.

 

Кербер е първата германка, която триумфира на "Уимбълдън" след 1996 година, когато надпреварата спечели Щефи Граф. Освен това тя взе реванш за поражението от Уилямс на финала в Лондон преди 2 години.
 
Серина пък се размина с 24-а титла от Шлема. Това обаче беше едва четвъртия й турнир след раждането и тя достигна до финал в него.
 
Кербер започна блестящо и след пробив в първия гейм показа, че е готова за предизвикателството. Германката обаче бързо получи отговор - Уилямс върна пробива и изравни за 2:2. Анжелик играеше отлично и вкарваше съперничката си в по-дълги разигравания, които печелеше. Серина не успяваше да доминира със сервис и допусна нов пробив за 3:5. Кербер продължи да намира правилните решения и затвори първия сет при 6:3.
 
Във втория сет Анжелик се справяше с мощните удари на американката, която направи общо 24 непредизвикани грешки срещу само 5 за целия мач на съперничката си. Серина опита да се върне в мача, но Кербер беше изключително стабилна. Германката направи решителен пробив за 4:2 и по-късно успя да стигне до крайната победа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки