Излъчват пряко реванша на ЦСКА, Десподов титуляр в Рига

Ако „червените“ се класират за втория кръг, ще приемат Адмира на „Васил Левски“

Излъчват пряко реванша на ЦСКА, Десподов титуляр в Рига

Реваншът на ЦСКА в Лига Европа срещу Рига в Латвия ще бъде излъчен директно в България, пише "Тема Спорт".

Телевизия Диема Спорт е взела правата и за срещата на 19 юли (четвъртък) от 19:30 часа.

Мачът е на стадион "Сконто" в латвийската столица. Платеният роден канал излъчи и първия двубой, който бе спечелен от ЦСКА с 1:0 на "Армията". Червените летят за Рига в сряда с чартърен полет от София.

Тимът ще замине сутринта, а вечерта ще проведе и официално занимание на стадион "Сконто". Преди него треньорът Нестор Ел Маестро ще даде пресконференция.

В групата за реванша няма да попадне новото попълнение Мауридес. Бразилският нападател (24 г.) не може да бъде картотекиран за втората среща, но ще е на линия за следващия кръг, ако армейците преодолеят Рига.

Мауридес е водил лятна подготовка с досегашния си тим Беленензес, така че няма нужда от наваксване във физическо естество. Високият 189 см таран има 33 мача и 8 гола в португалския елит през изминалия сезон, като бележи при значимия успех с 2:0 над Порто - матира Икер Касияс с удар с глава.

Мауридес няма участие в евротурнирите. Попадал е на 2 пъти в групата на бразилския Фигейрензе за срещи от турнира Копа

Судамерикана, но не записва минути в тях. Единственият друг играч, който не е картотекиран за двубоите с Рига, е десният бек Стойчо Атанасов – заради контузия, получена по време на подготовката.

Кирил Десподов обаче ще се завърне в игра, след като пропусна първата среща заради лека травма в коляното. Крилото обаче ще е напълно възстановен за двубоя в Латвия и се очаква да започне като титуляр. 21-годишният талант най-вероятно ще замени Жоржиньо по десния фланг на атаката. Не е изключено Ел Маестро да направи промяна и отляво и да пусне Джеси вместо Енрике.

В срещата с Рига Жоржиньо и Енрике не се представиха на ниво, като бяха неутрализирани от мощните бранители на латвийците. Самият Ел Маестро призна, че е възнамерявал да пусне Десподов като титуляр на "Армията", но посочи, че не е напълно възстановен. Кирил досега не е играл при мъжете в евротурнирите, но има две участия в Младежката Шампионска лига. Той записва по 90 минути за Литекс в срещите с Легия Варшава през 2015 г. (загуби с 1:2 и 1:3), като се разписва от дузпа в реванша в Полша (1:3).

В същото време стана ясно, че ако ЦСКА се справи с латвийците и се класира за втория кръг, ще домакинства на националния стадион "Васил Левски". В следващата фаза съперник ще е завършилият 5-и в австрийския елит Адмира Вакер. Тимът прави голяма селекция, като променя сериозно състава си. ЦСКА има лиценз да използва "Армията" и във втория кръг, но предвид високия интерес към срещата с Рига ще домакинства на националния стадион, за да приеме повече публика. На двубоя в четвъртък присъстваха 10 000 зрители.

Ако червените продължат напред в Лига Европа, те ще са домакини в първия мач срещу Адмира - по програма на 26 юли (четвъртък). Реваншът в Австрия е на 2 август.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки