Сензациите в пресата: ЦСКА се разминава с Монако за белгиеца, но чака опитен таран

Левски удря на камък в търсенето на нови, голмайсторът на „сините“ готов за нов договор и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА се разминава с Монако за белгиеца, но чака опитен таран

Сензациите в пресата днес, неделя, 15.07.2018 година:

„Меридиан мач“: Голмайсторът на „сините“ готов за нов договор

Защитникът на Левски Давид Яблонски се надява, че с него няма да се повтори ситуацията с Роман Прохазка и Васил Панайотов, обявиха запознати. Чехът, който стана голмайстор на „сините“ през миналото първенство, се надява, че ще получи по-рано предложение за нов договор и на „Герена“ няма да чакат до май 2019 година. Според запознати „сините“ едва ли ще искат да го изпуснат. През лятото интерес към Давид имаше от Италия и Турция. Столичани обаче не успяха да го спазарят на цена, която ще им позволи да вземат достоен заместник. Яблонски се надява, че от Левски ще му предоставят и по-завишени финансови условия от сегашните. Той дойде на „Герена“ през зимата на 2017 година, след като разтрогна с Том от Русия.

„Тема спорт“: ЦСКА се разминава с Монако за белгиеца

ЦСКА вероятно ще се размине с белгийския юношески национал Адриен Бонджовани (18 г.) от Монако. Двата клуба преговаряха за преотстъпването на плеймейкъра, но до споразумение по-скоро няма да се стигне. Според запознати обаче ЦСКА все още има шанса да привлече играч на монегаските. Те водят разговори с Монако за друг млад футболист, но с малко по-голям опит от Бонджовани. Не е изключено преди реванша с Рига да има и споразумение. "24 часа" също съобщи, че ЦСКА едва ли ще вземе Бонджовани, но очаква опитен нападател от водещо европейско първенство. Все още опция за червените е ганаецът Уилям Овусу Ачеампонг (28 г.) от елитния белгийски Антверпен. На "Армията" искат да се подсилят с още един играч за върха на атаката освен бразилеца Мауридес. За срещите с Рига ЦСКА разполага само с един чист централен нападател - юношата Тонислав Йорданов (19 г.). Ел Маестро обаче не му гласува доверие като титуляр, а вместо него пусна Тиаго в предни позиции. Йорданов влезе чак в 89-ата минута.

„Меридиан мач“: Левски удря на камък в търсенето на нови

Левски все още не може да намери нужните играчи, за да се подсили за следващите си мачове в Европа, ако отстрани Вадуц, както и за първенството. Според запознати през миналата седмица „сините“ са получили отказ от няколко футболисти, които са попаднали в полезрението им. Не са проработили дори козовете Обертан и Гомес, които от „Герена“ ползват при преговорите. Както е известно и самият Делио Роси настоява за поне още две нови попълнения. Италианецът иска защитник и опорен халф. На този етап той се е отказал от привличането на още един нападател, защото смята да задържи на „Герена“ Илия Димитров. Последният бе желан от няколко родни тима под наем, но за сега те са били отрязани.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки