Агентът на Везенков: Той ще докаже защо е считан за огромен талант

"Поради ред причини той има право да се чувства обиден на Барселона и това ще се покаже в Олимпиакос", заяви Ник Аоцос

Агентът на Везенков: Той ще докаже защо е считан за огромен талант

Агентът на Александър Везенков - Ник Аоцос даде интервю пред гръцко радио и разкри подробности около трансфера на българина в гранда Олимпиакос. По думите му 22-годишното крило е напуснал обиден Барселона предвид отношението към него и изваждането му от групата за плейофните срещи в края на сезона.

"Александър ми е близък още от малко дете. Той е специален. Трансферът в Олимпиакос е страхотна възможност, защото за съжаление нещата не се развиха добре за него в Барселона. Вярвам, че той бе въвлечен в странно стечение на обстоятелствата и силно обиден от отношението към него. Александър не направи нищо нередно, винаги бе на разположение и правеше каквото се иска. Влагаше всичко както по време на тренировките, така и в отношението си към отбора. Не искам да влизам в детайли, но поради ред причини той има право да се чувства обиден и това ще се покаже в Олимпиакос. Убеден съм, че под наставленията на Дейвид Блат Александър ще докаже защо е считан за огромен талант, един от най-големите в Европа", коментира Аоцос и допълни, че именно наставникът на гърците е имал ключова роля за осъществяване на трансфера.

"Присъствието на Блат в тима изигра огромна роля. Парите настрана, но Александър се нуждаеше да отиде в отлична среда, затова избра Олимпиакос. Той говори с Блат няколко пъти и след последния им разговор Дейвид ми се обади и ми каза, че иска да вземе няколко ключови позитива от Везенков, но колкото повече го опознавал, толкова по-силно вярвал в правотата на трансфера.“

Аоцос разкрива още, че от Панатинайкос действително са били настоятелни за привличането на българина, но лично той е отказал да води подобни разговори. 


"Първоначално интересът бе от страна на Панатинайкос, като бе ясно, че два големи клуба, заедно с Олимпиакос, ще търсят подобен играч. Но искам да съм директен. В ПАО е Динос Митоглу (22 г), който е страхотен талант и прогресира много в последния сезон. Не смятам, че някой от двамата би искал да бъде в един отбор с другия, защото така ще пречат на развитието си. Затова единият трябваше да играе за Панатинайкос, а другият за Олимпиакос. И ще имат възможност да покажат един на друг, че са страхотни крила и в близко бъдеще могат да погледнат отвъд Европа."
 
ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

Емил Стоилов с 6 точки при загуба на Менорка

Вижте подробности

Четири домакински победи за старта на плейофите в НБА (РЕЗУЛТАТИ)

Вижте подробности

Павлин Иванов загуби четвъртия мач в плейофите на баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки