Сензациите в пресата: Мауридес ще дебютира за ЦСКА срещу Локо Пд

Берое взима аржентинец, Делио Роси се колебае за Кабрал

Сензациите в пресата: Мауридес ще дебютира за ЦСКА срещу Локо Пд
Най-интересните теми в българския печат днес, 16 юли:
 
„Тема спорт”: Мауридес ще дебютира срещу Локо Пловдив
 
Шестото лятно попълнение на ЦСКА Maypидec Poкe Жуниор (24 г.) ще направи дебют в първия шампионатен кръг срещу Локо Пд. Двубоят с пловдивчани ще е на 22 юли (неделя) от 20:45 часа на "Армията". На този етап не е ясно дали Maypидec ще може да стартира. Физически той е в добра форма, но му липсва игрова практика, тъй като не е участвал в контрола за досегашния си тим Беленензес. Португалците изобщо не са играли спаринг преди продажбата на Жуниор в ЦСКА, но нападателят е тренирал десетина дни с отбора. Бразилският таран в момента се готви на пълни обороти с армейците, като е впечатлил щаба с физическите си показатели. Телосложението на нападателя е впечатляващо, като той е висок 189 см и тежи 86 кг, но в Португалия пишат, че действията му далеч не са тромави. Една от най-добрите страни на Maypидec е във въздушните дуели, а разполага и със силен завършващ удар за разлика от Каранга, който изключително рядко отправяше изстрели извън наказателното поле. Новопривлеченият на "Армията" е със силен ляв крак, а доста от головете му са с глава. Мауридес няма как да бъде картотекиран за реванша с Рига, тъй като клубовете нямат право да регистрират нови футболисти между две срещи от един кръг. Единствената опция е да се прави промяна в групата. Ако ЦСКА се справи с латвийците, то бразилецът ще е на линия за следващата фаза, където съперник ще е Адмира Вакер. Двубоите с австрийците по програма са на 26 юли в София и на 2 август.
 
Извън 18-те за старта с Рига на „Армията” останаха Десподов и Дюлгеров, така че сега се очаква първия да влезе в списъка. На пейката в първия двубой с латвийците бяха Стипица, Лясков, Гълъбов, Перейра, Бикел, Джеси и Тонислав Йорданов. Десподов вероятно ще замести младия ляв бек Лясков. Нещо повече - очаква се Кирил да е титуляр в Рига. Той вече е доста по-добре, след като получи лека травма в коляното, и тренира на сто процента. Футболистите на ЦСКА подновиха занимания вчера сутринта след двудневна почивка.
 
„Тема спорт”: Делио Роси се колебае за Кабрал
 
Жерсон Кабрал може да остане u извън стартовата единайсеторка на Левски срещу Вадуц. Реваншът от първия квалификационен кръг на Лига Европа е утре от 18:45 часа на „Герена". 27-годишният холандец не се представи на ниво в Лихтенщайн и бе първият заменен. Той отстъпи мястото си на терена на младока Станислав Иванов в 59-ата минута. Преди резервната скамейка треньорът Делио Роси му подаде ръка, но Кабрал отказа да му я приеме и демонстративно го подмина, преди да седне до останалите си съиграчи.
Голямата въпросителна пред Роси е дали да включи в групата за мача Холмар Ейолфсон. Исландецьт, който бе сред участниците на световното първенство, поднови тренировки с отбора в четвъртък. Централният защитник се намира в добра кондиция, въпреки че след Мондиала имаше двуседмична почивка. Аут за утрешния сблъсък с Вадуц пък са халфовете Кали Тиам и Филипе Нашименто. С малки шансове да попадне в групата е бразилското крило Паулиньо.
  
„Меридиан мач”: Берое взима аржентинец
 
Треньорът на Берое Александър Томаш намекна че до седмица се очаква изненада на стадиона под Аязмото. Клубът е в преговори с футболист от Аржентина, който играе като халф.
Междувременно стана ясно, че Берое ще продаде ганайският халф Карлос Охене в Саудитска Арабия до часове. Новият отбор на Охене се казва Оход Медина. Двата клуба вече водят интензивни преговори за цената на африканеца. Тя няма да е по малко от 200 000 евро, защото Охене е обвързан с договор за още 2 години със старозагорския клуб. Карлос Охене беше привлечен на стадиона под Аязмото преди два сезона от тогавашния треньор Александър Димитров и успя да се превърне в основна фитура. Ако сделката с Охене се осъществи, Берое ще поста ви своеобразен рекорд по изходящи трансфери, които ще станат общо три, а сумата която ще постъпи в касата на старозагорския клуб ще е около 300 000 евро. Преди Охене ръководството на Берое продаде португалецът Педро Еуженио на Алтай (Измир) и сърбинът Марко Адамович на АЕЛ (Лимасол). 
 
„Тема спорт”: И Верея иска Исмаил Иса
 
Още един роден тим се надява да се подсили с нападателя Исмаил Иса. Както е известно, през пролетта той бе част от Дунав Русе, но след края на сезона, в който помогна на тима да се спаси от изпадане, си тръгна. Иса бе обещал на драконите да се върне, но поне на този етап това не е факт. Интерес към него има от Верея, който усилено търси нападател. През пролетта заралии разчитаха на Венци Христов, който избра да продължи в Арда. Опция за Иса е и Етър, който вече е отправил конкретна оферта на играча. Самият футболист не е отговорил на никой, като ще изчака до последно да си уреди трансфер в чужбина. В същото време стана ясно, че Станислав Маламов почти сигурно ще подсили тима за новия сезон.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки