Без Ивет Лалова на Балканиадата в Стара Загора

Чаровната спринтьорка с разтежение, цели се в Евро 2018

Без Ивет Лалова на Балканиадата в Стара Загора
Най-добрата българска спринтьорка в последните години Ивет Лалова-Колио няма да участва на Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени в Стара Загора в петък и събота. 34-годишната атлетка съобщи неприятната вест в официалната си страница във “Фейсбук”.
 
Причина за решението й е мускулно разтежение. Ивет прецени, че най-важното й състезание за сезона е европейското първенство в Берлин през август и не иска да рискува преди него. Лалова е сребърна медалистка на 100 и 200 м от предишния еврошампионат в Амстердам преди две години.   
 
“Здравейте приятели,
Леко мускулно разтежение промени изцяло моите планове и възпрепятства участието ми на Балканиадата в Стара Загора. Правя всичко възможно, за да съм отново на 100% за Европейското първенство в Берлин, което е най-голямата цел за сезона.
 
С нетърпение очаквах да бягам отново пред родна публика и да се видя с много от вас на стадион „Берое”, където имам прекрасни спомени. Благодаря за вашата подкрепа и желая от сърце успех на целия отбор”, написа Ивет в страницата си във “Фейсбук”. 
 
Така любителите на българската атлетика няма да могат да видят на живо една от любимките си. По предварителна информация обаче в Стара Загора се очаква да стартират сребърната олимпийска медалистка в скока на височина Мирела Демирева, Габриела Петрова в тройния скок, евромедалистката в зала в тласкането на гюле от миналата година Радослава Мавродиева, както и всички водещи български атлети, които нямат проблеми с контузии. 
 
Голямата чуждестранна звезда пък е рекордьорката на Сърбия в скока на дължина Ивана Шпанович, която е и бронзова олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016, има два сребърни медала от световните шампионати на открито, два пъти е печелила европейска титла в зала и е актуалната европейска шампионка на открито.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки