Роналдо: Идвам да пиша история и с Ювентус

"Не мисля, че трябва да демонстрирам нещо на някого, защото цифрите не лъжат"

Роналдо: Идвам да пиша история и с Ювентус

Не беше лесно, но открих голям отбор, голям треньор, голям президент…, бяха първите дули на Кристиано Роналдо по време на официалното му предсткавяне пред медиите в Италия. 

 

Португалецът ще носи екипа на Ювентус в следващите 4 сезона, като на година ще получава по 30 милиона евро. Междувременно в касата на доскорошния му клуб Реал Мадрид постъпиха 117 милиона евро.
 
По-рано през деня петкратният носител на „Златната топка“ мина успешно медицинските тестове и подписа договора си.
 
„Ювентус е един от най-големите тимове в света. Всички приятели ме съветваха, че това е отбор за мен, но беше сложно да предприема този ход. Правя важна стъпка в моята кариера", коментира Роналдо.
 
„Харесвам предизвикателствата…Моята кариера бе прекрасна досега. Никога не съм мислил, че ще постигна толкова. Сега съм готов за новото
предизвикателство. Спокоен съм и вярвам в себе си, че всичко ще е наред“, продължи португалецът.
 
„Тук съм, защото Юве е голямо предизвикателство в кариерата ми. На моята възраст, обикновено футболистите поемат към Китай. От тази гледна точка благодаря за възможността да съм в тим от ранга на Ювентус. Колкото до националния на Португалия, никога няма да му обърна гръб“, каза още нападателят.
 
Запитан за раздялата си Реал Мадрид, Кристиано сподели: „Беше прекрасна история, клубът ми помогна във всяко отношение. Искам да благодаря на всички фенове, които бяха с мен през тези години, но нещата вече приключиха. Аз съм щастлив. В Киев (б.р. – след финала на Шампионската лига) не бях взел решение, че ще напусна Реал. Няма значение как са се случили нещата. Сега съм добре емоционално и физически. Начина, по който идвам в Юве ме кара да се гордея. Аз съм различен от всички футболисти на моята възраст.“
 
„Чувствам се сякаш сега започвам във футбола. Концентриран съм и съм мотивиран, за да докажа, че съм топ играч. Не мисля, че трябва да демонстрирам нещо на някого, защото цифрите не лъжат, но имам амбиция и предизвикателствата ме очароват. След като написах история в Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, сега имам същото желание и в Ювентус. Никога не се задоволявам“,  каза Роналдо.
 
„Знам, че Шампионската лига е привлекателна за всеки тим в Европа. Има шанс да я спечелим в Ювентус, както и останалите турнири. Може да има напрежение, но аз съм спокоен. Турнирът е труден, но съм тук, за да помогна. В последните сезони Юве бе близо, но не успя, защото финалите бяха много трудни“, добави той.
 
„Благодаря на феновете за посрещането. Беше страхотен момент, специален. Винаги е хубаво да те приемат така. За мен това е мотивация. Благодаря много за начина, по който ме приеха на летището, на стадиона, в центъра за тренировки“, коментира още новият любимец на „тифозите“, който призна, че офертата на Юве е била единственат.
 
Колкото до датата, на която се очаква да дебютира с екипа на новия си тим, Роналдо отговори: „Имах възможността да говоря с наставника (бел.ред.- Масимилиано Алегри). Ще започна тренировки на 30 юли. Очевидно искам да започна от първия двубой“.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки