Александра Начева: Отидох с нагласата да взема злато

"Не мислех, че ще скоча над 14 метра"

Александра Начева: Отидох с нагласата да взема злато

Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години Александра Начева се завърна тази вечер от шампионата в Тампере (Финландия).

 

На летище “София” пловдивчанката беше посрещната от семейството си, най-близките и Тезджан Наимова, която до вчера беше последната ни световна шампионка в леката атлетика (б.а. тя стана световна шампионка на 100 и 200 м за девойки през 2006 г. под ръководството на Стойко Цонов). 

 
“Още не съм го осъзнала. Като направих толкова голям втори опит, всичко беше въпрос на чакане дали другите момичета ще направят по-добър резултат от моя. Не стана така бързо и половин час след като мина състезанието всичко си беше нормално. Аз всъщност не мислех, че ще успея да скоча над 14 метра и ето че се получи. Отидох с нагласата най-накрая да взема злато, защото след два сребърни медала от големи шампионати исках да чуя химна и го постигнах. Не мислех, че ще скоча над 14 метра, защото съм чувала, а и вече го разбрах, че тройният скок е една доста сложна дисциплина и аз всъщност още не я владея. При мен всичко става на късмет, опитът се получи перфектен и стана над 14 метра отново”, каза Начева при завръщането си на родна земя. 
 
Рекордьорката на България под 18 години говори и дали ще гони успехите на олимпийската шампионка Тереза Маринова, която все още държи световния рекорд за девойки под 20 години с 14.62 м от планетарния форум за възрастта в Сидни през 1996 г., когато печели златото: “Ще се стремя да надграждам себе си и не мога да кажа дали ще постигна рекорда, както не можех да кажа и за тези медали”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки