Скрипник: В битката сме все още, можем да оправим нещата в реванша

Треньорът надъхва футболистите си с резултатите от световното

Скрипник: В битката сме все още, можем да оправим нещата в реванша
Наставникът на ФК Рига Виктор Скрипник обяви пред официалния сайт на клуба, че вярва в неговите футболисти и е сигурен, че те имат сили да отстранят ЦСКА в сблъсъка от първия предварителен кръг на Лига Европа.
 
Първата среща между двата тима завърши 1:0 в полза на българския тим, а реваншът е на 19 юли в Рига.
 
“Вече познавам добре играчите. Нямаха задача на всяка цена да се хвърлят в атака. Трябваше да играят компактно в отбрана и да изчакат моментите напред. Създадохме две добри голови ситуации. Съжалявам, че не успяхме да ги вкараме. Вижда се, че отборът расте и прави стъпки напред. 
 
Не можем да блокираме всички удари от 30 метра. Можем да поздравим футболиста, който стреля по този начин. Нека го кажа отново - не съм доволен, че загубихме, но съм доволен, че сме в битката. Имаме реални възможности да оправим нещата в реванша. 
 
Няма причина да критикувам отбора. Доволен съм от това, как футболистите се отнасят към работата. Това, което показахме на терена, беше добро. Но въпреки това загубихме, което не беше добре. Във футбола няма нищо невъзможно. Световното потвърждава това. Момчетата го гледат и говорим за тези неща. Ще се опитаме да го докажем на терена.
 
Гарантирам, че отборът ще хвърли всички сили, за да преодолее този кръг. На хартия ЦСКА е фаворит срещу нас. Но доказахме, че можем да играем футбол. Играем срещу отбор с много високи цели и бюджет. Не искам да се сравняваме, но след показаното определено заслужавахме повече”, коментира Скрипник.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки