Делио Роси: Трябва да съжаляваме за първия мач, днес играхме добре, но нямахме късмет

Италианецът заяви, че не се предава, но резултатите са лоши и ще говори с ръководството

Делио Роси: Трябва да съжаляваме за първия мач, днес играхме добре, но нямахме късмет

Треньорът на Левски Делио Роси заяви, че поема отговорността за отпадането на българския тим от турнира Лига Европа. "Сините" загубиха първия мач с Вадуц с 0:1, във втория двубой Левски победи с 3:2, но заради повече допуснатите голове на свой терен спряха своя поход в Европа. "Смятам, че трябва да съжаляваме за първия мач. Днес направихме това, което трябваше да направим, но нямахме и късмет. Първият гол стана, след като не бе правилно дублиран крайният ни защитник. Грешки стават във футбола. Не трябваше да изпускаме дузпата, а не ни беше дадена и друга чиста дузпа. Но това не трябва да са оправдания сега" ,заяви Роси след двубоя.

Титулярният вратар Божидар Митрев бе заменен на почивката, а причината за рокадата е контузия на Митрев. "Той ми каза, че не се чувства добре и бях длъжен да го сменя. Когато един играч ти каже, че на полувремето не се чувства добре, трябва да го смениш. Трябва да се мисли за второто полувреме, а и резултатът не беше добър - 1:1."

"За дузпите зависи кой и как се чувства,  сменихме няколко изпълнители, изпуснахме и на финала за Купата. Жалко че изпуснахме днес, мачът отиваше в друга посока. Първият мач не трябваше да го губим, днес направихме това, което трябваше да направим."

"Имаме няколко контузени, трябва да дойдат още няколко играчи, които не са дошли. Тези играчи днес дадоха всичко от себе си", добави италианецът.

Попитан дали чувства отпадането за срамно, Роси отвърна: "Във футбола се случва всичко, ние изиграхме един слаб първи мач. Днес играхме много добре и заслужавахме да продължим. Да се срамуваме е малко преувеличено."

"Искам да се извиня, че не минахме в следващия кръг, аз съм отговорен за това и поемам отговорността. Винаги, когато не са добри резултатите е виновен треньорът."

Специалистът бе попитан как ще коментира скандиранията "Оставка" от трибуните: "Аз не се предавам. Но резултатите наистина не са добри, ще говоря с клуба."

"Поисках извинение от феновете. Те имат право на своето мнение. Но да говорим за нахлуване на терена  и саморазправа, не смятам, че е коректно. Могат да искат моята оставка и да си тръгна, но не и да ме атакуват физически."

На директен въпрос дали ще подаде оставка, Делио Роси отвърна: "Ще говоря с клуба"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки