Стефан Генов: ЦСКА ще е по-силен през новия сезон

В състава беше добавена дълбочина, каквато ни липсваше преди, допълни спецът

Стефан Генов: ЦСКА ще е по-силен през новия сезон
Доскорошният помощник-треньор на ЦСКА Стефан Генов говори пред "Тема спорт" във връзка с реванша срещу Рига. Той засегна и лятната селекция на тима. Генов беше канен от латвийския тим за наставник по-рано през лятото, но е отхвърлил предложението. 62-годишният специалист беше помощник на Стамен Белчев на "Армията" от началото на 2017-а до края на престоя на хасковлията на 1 май 2018 г. Преди това Генов бе начело на Пирин Бл, а е работил в още редица клубове, като най-ярки са престоите му най-вече в Локомотив Пд и Черно море.
 
- Г-н Генов, какво очаквате от реванша между ЦСКА и Рига?
 
- Няма да е леко за ЦСКА, разбира се. Рига е много здрав физически отбор, силен е при статични положения, но класата на нашия тим е очевидна и смятам, че ще ни е малко по-лесно в реванша. Латвийците няма как да играят така затворено, както в първия двубой, защото резултатът е негативен за тях. Много важно е, че ЦСКА запази вратата си суха и това дава солидно предимство във втората среща. Да го кажем така - реваншът няма да е пo-труден от двубоя в София. А ако Десподов играе, мисля, че без проблеми ЦСКА ще си вземе мача. Той би бил от голяма полза с бързината и остротата си. Ще може да атакува ефективно срещу Рига, които ще са пo-отворени и ще оставят повече пространства. Въпреки това латвийците очаквам отново да са разумни, все пак треньорът им Скрипник е опитен специалист. Но класата на ЦСКА е видимо по-голяма и не мисля, че ще има някакви проблеми да продължи в следващата фаза. Очаквам и футболистите да са по-спокойни в реванша. В първата среща имаше напрежение с оглед на това, че двубоят бе пред собствена публика и мачът бе първи за сезона, но сега ще е по-различно.
 
- Какви са впечатленията ви от играта на ЦСКА? Виждате ли вече някакви по-съществени промени спрямо миналия сезон и съвместния ви престой със Стамен Белчев?
 
- На първо време още не може да се каже нищо категорично. А и срещите в евротурнирите са съвсем различни, от шампионатните, така че тепърва ще видим какво е лицето на ЦСКА. Отборът игра на сигурно в първата среща. Вратарят Черниаускас също имаше своята роля, като направи две ключови спасявания. При всички положения с тази селекция отборът ще изглежда по друг начин този сезон. Поне това издават първите ми впечатления от мачовете, както и информацията, която имам. Като гледам футболистите, които са привлечени, смятам, че отборът ще е още по-силен.
 
- Като че ли беше добавена повече дълбочина?
 
- Това е задължително условие. Когато имаш големи цели, трябва да имаш голяма дълбочина. На нас това ни липсваше през миналия сезон, но сега виждаме, че се привлякоха футболисти по доста позиции, а и попълненията изглеждат доста качествени.
 
- Докъде смятате, че може да стигне ЦСКА в Европа този сезон?
 
- Аз се надявам да стигне до груповата фаза. Не бива обаче да се правят трагедии и при по-ранно отпадане. Трябва да сме разумни и последователни в преследването на една цел, както и да сме реалисти. Нищо страшно няма. Колкото по-спокойни са футболистите, толкова по-далеч ще стигне отборът.
 
- A kak виждате шансовете на ЦСКА в първенството?
 
- Несъмнено са високи. Тепърва ще видим на какво е способен ЦСКА, но целите са ясни на всички. 
 
- Какво можете да кажете за Рига? Те ви бяха поканили за треньор преди малко повече от месец...
 
- Да, така беше. От това, което имах като предварителна информация, знаех, че отборът е нов, солидно променен в последните месеци. Безспорно имат сериозни амбиции, но в организационно отношение може много да се желае. Там им е слабото място. Имат доста пропуски още. Може да се каже, че тепърва градят сериозен отбор. Ръководството се надява, че с новия треньор нещата ще се подобрят значително. Привличането на Виктор Скрипник, който до неотдавна работеше в Бундеслигата, издава сериозните амбиции на отбора. Това е клуб с финансови възможности и очаквам да има добро бъдеще.
 
- Какво се случва около вас?
 
- Засега изчаквам, няма конкретни оферти, пък и българските клубове си имат треньори. За чужбина на този етап няма някакви варианти. Предстои да видим какво ще се случи и какво ще изскочи в хода на сезона.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки