Красен Кралев поздрави френския спортен министър за спечелената Световна купа по футбол

Френският национален отбор заслужи купата, добави министърът

Красен Кралев поздрави френския спортен министър за спечелената Световна купа по футбол
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати поздравителен адрес до френския министър на спорта Лора Флесел по повод спечеленото от Франция Световно първенство по футбол в Русия.
 
Кралев и Флесел поддържат изключително топли взаимоотношения, като по покана на френския си колега, българският министър  изнесе основната встъпителна реч по време на откриването на неформалната среща на министрите на спорта от държавите-членки на ЕС, която се проведе в Париж. 
 
„Поздравявам Франция за спечелването на титлата от Световното първенство в Русия. Френският национален отбор заслужи купата с отличното си представяне по време на цялото първенство и с много интересните и интригуващи мачове, в които не допусна загуба.
 
Капитанът Юго Лорис, Антоан Гризман, Пол Погба, Н'Голо Канте, Килиан Мбапе и всички останали футболисти играха със сърцата си за Франция и направиха всичко възможно да покажат красотата на футболната игра и да забавляват милионите футболни фенове по целия свят.
 
 
Трябва да споменем също изключителната работа и принос на г-н Дидие Дешан. Сигурен съм, че неговият професионализъм и наставления са вдъхновили целия екип по пътя към финала и купата“, пише в приветствието си министър Кралев.
 
„Още веднъж Ви моля да приемете специалните ми поздрави към цялата френска нация. Желая Ви всичко най-добро и още много спортни победи в бъдеще“, се казва още в поздравителния адрес.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки