Над 1200 състезатели на световното по кану-каяк в Пловдив (СНИМКИ)

Голямата надежда за медал на България Ангел Кодинов с температура

Над 1200 състезатели на световното по кану-каяк в Пловдив (СНИМКИ)
Над 1200 състезатели от 69 държави са подали заявки за участие на световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което ще се проведе от 26 до 29 юли в Пловдив. 
 
България ще бъде представена от 30 състезатели, които ще участват в 24 дисциплини. От тях 18 са при юношите и девойките и 12 при мъже и жени до 23 години. В момента българските състезатели са на лагер в Пирдоп.
 
Най-сериозни очаквания за добро представяне се възлагат на многократния медалист от световни и европейски първенства за юноши и участник на олимпийските игри в Рио де Жанейро Ангел Кодинов, който ще участва на 1000 метра едноместно кану при мъжете до 23 години. От вчера Кодинов е с лека температура, но се очаква да бъде във форма за първенството.
 
С възможност за добро класиране имат също двойката каяк при мъжете до 23 години Веселин Вълчов и Христо Реков. През 2016 година Реков спечели сребърен медал на европейското първенство в Пловдив, но в двойка с Вилиян Бъчваров, който вече се състезава при мъжете.
 
При юношите очакванията за добро представяне са свързани с Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк) и двойката каяк Радослав Стефанов и Денис Димитров, които имат бронзов медал от европейското първенство, но в четворка каяк.
 
 
"Подготовката на Кодинов премина перфектно. В момента той е с температура, но се надявам да не е нищо сериозно. Очакваме медали", каза старши треньорът на националните отбори Милко Казанов на пресконференция.
 
На срещата с медиите присъстваха и състезателите Димитър Петров (едноместно кану) и Радослав Стефанов и Денис Димитров (двойка каяк). 
"Очаквам "А" финал. Не мога да обещая медал, но обещавам, че ще дам всичко от себе си. Световното първенство е най-важното състезание за годината", каза Петров, които ще се състезава на 200 и на 1000 метра, но добави, че любимата му е по-дългата дистанция.
 
"Ние също се надяваме на "А" финал. Амбициите ни са да участваме на олимпийски игри", заяви Радослав Стефанов.
 
На 16 юли в Пловдив започна тренировъчен лагер, организиран от Международната федерация за талантливи състезатели от 20 държави. Официалното откриване на шампионата ще бъде на 25 юли от 18.30 часа в Античния театър в Пловдив.
 
 
Това е третото голямо първенство, което българската федерация организира за последните три години. През 2016-а страната беше домакин на европейския шампионат за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, а през 2017-а на континенталното първенство за мъже и жени.
 
Резултатите от световното първенство по кану-каяк ще може да се проследяват на живо по мобилните телефони. Българската федерация по кану-каяк разработи специално приложение - canoeinfo.com, за Android и IPhone. То може да се изтегли безплатно. На него ще бъдат качвани в реално време резултатите от всяка гонка и допълнителна информация около първенството. Налична е пълната програма и точното време на всеки от 264-е старта в различните дисциплини, класове, дистанции и фази от световното първенство.

 

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки