Овечкин с най-голямата награда на ESPY Awards

Руснакът е първият хокеист, който печели този приз за последните 26 г.

Овечкин с най-голямата награда на ESPY Awards
Капитанът на тима от НХЛ Вашингтон Александър Овечкин беше избран за най-добър спортист на годината и за най-добър играч от НХЛ за сезона на ESPY Awards (Награди за спортно майсторство през годината), чийто организатор е американският медиен гигант ESPN. 
 
Връчването на годишните награди беше тази нощ на церемония в Лос Анджелис, но големият победител така и не се появи на церемонията, за да вземе наградата си.
 
Овечкин е първият хокеист, който печели тази награда за последните 26 години. Руснакът е носител на Купа "Стенли" с Вашингтон през миналия сезон.
 
Руснакът победи в спора за отличието Джеймс Хардън от баскетболния Хюстън и Том Брейди, куотърбек на Ню Инглънд Пейтриътс. 
 
Най-добра спортистка на годината стана Клоуи Ким, която спечели олимпийската титла в дисциплината халфпайп на турнира по сноуборд на Игрите в ПьонгЧанг 2018.
 
Най-добър отбор на годината е Хюстън Асторс (бейзбол).
 
През миналия сезон Овечкин изведе Вашингтон до първа Купа "Стенли" в историята на клуба и беше избран за най-полезен състезател на плейофите. В 24 мача той събра 27 (15+12) точки.
 
Наградите ESPY се връчват от 1993 година насам.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки