Нико Ковач иска да задържи Хамес

"Той ще остане в Мюнхен", заяви треньорът на Байерн

Нико Ковач иска да задържи Хамес

 Наставникът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач потвърди, че клубът няма да позволи на Хамес Родригес да напусне през това лято и най-вероятно ще го откупи. Колумбийският халф намекна, че след напускането на Зинедин Зидан се надява да получи нов шанс в Реал Мадрид, откъдето е преотстъпен. Договорът за отдаване под наем обаче е такъв, че германците са в позиция да решават. Те разполагат с опция за откупуването му срещу 42 млн. евро, която е активна до 30 юни 2019 г. 

 
“Имаме възможност да го вземем за постоянно. Засега смятаме да се възползваме от това и ето защо Хамес ще остане в Мюнхен”, обяви Ковач. 
 
Новият треньор е доволен от показаното от футболистите досега: “Мога да изкажа само комплименти за отношението им към тренировките.”
 
 
В същото време хърватинът показа, че няма притеснение, тъй като отборът е добре балансиран и селектиран. "22-ма полеви играчи е максимумът за една добре работеща група. Тука има достатъчно хора и всеки от тях иска да играе. И за треньора е много трудна задача да държи всички щастливи. Когато всички са здрави, шестима ще трябва да си останат вкъщи. Точно и затова в момента не искам да говоря за нови футболисти”, заяви треньорът, който спечели Купата на Германия с Айнтрахт (Франкфурт) точно преди да пристигне в Бавария.
 
В момента Байерн се подготвя за съботната си контрола с Пари Сен Жермен, която ще се играе в Австрия и е част от популярния турнир International Champions Cup. 
 
Първата официална среща на отбора ще бъде на 18-и август като гост Дрохтерсел/Асел в 1-вия кръг на турнира за Купата на Германия. Сезонът в Бундеслигата стартира седмица по-късно.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки