Неймар остава в ПСЖ... засега

Бразилецът вече не се счита за непродаваем от френския клуб

Неймар остава в ПСЖ... засега

Само преди два дни ръководството на Пари Сен Жермен обяви публично, че има уверенията на двете си суперзвезди – Неймар и Килиан Мбапе, че остават в клуба. Според каталунското издание „Мундо Депортиво” това не бива да заблуждава, че бразилецът не би могъл да се окаже продаден още това лято, а причината се крие в промяната в неговия статут.

Само преди година френският шампион изпрати футбола в друго измерение, като плати 222 милиона евро, за да активира освобождаващата клауза в договора на нападателя, който бе част от Барселона. Мнозина съзряха в този ход желанието на 26-годишния Неймар да излезе от сянката на бившия си съотборник Лионел Меси и да грабне „Златната топка”.

Първият сезон на бразилеца с ПСЖ беше доста ползотворен, но неприятна травма го връхлетя в най-неприятния момент – между двата осминафинални мача срещу Реал Мадрид в Шампионската лига. От злополучното дерби срещу Олимпик Марсилия, в което нападателят пострада, до края на кампанията той повече не игра за клуба си, а се концентрира върху своето пълно възстановяване с мисъл за Мондиал 2018. На Световното той действително привлече вниманието, но не с головете си, а с театралните изпълнения по терените.

Не е ясно доколко поведението на Неймар е повлияло върху шефовете на ПСЖ или пък е възможността Реал Мадрид да направи опит да го привлече за заместник на продадения в Ювентус Кристиано Роналдо. Според „Мундо Депортиво” е факт, че - без значение на причината – Неймар вече не се счита за непродаваем от френския клуб. Така всичко опира до естеството на офертите, които ще пристигнат за нападателя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки