ЗАПОЧВА СЕ: Първа лига стартира днес

Витоша и Дунав откриват сезон 2018/19

ЗАПОЧВА СЕ: Първа лига стартира днес

Изцяло обновеният Дунав излиза днес за позитивен старт на новата кампания в Първа лига. Русенци гостуват на Витоша Бистрица в откриващия мач на сезона.

Старши треньорът на драконите Малин Орачев е оптимистично настроен за началото на първенството. Двата тима се познават отлично от миналия сезон, когато в плейофната фаза драконите надделяха над бистричани.

Наставникът на русенци сподели, че многото нови попълнения постепенно се напасват и изграждат силен колектив.

"Настроението е добро в отбора, както преди всеки старт на първенството, за-щото различно е, когато играеш само контроли, а друго е, когато дойдат официалните мачове. Настройката на момчетата е отлична и се надявам да покажем добра игра срещу Витоша и да се поздравим с победата след края на двубоя", заяви Орачев пред "Тема Спорт".

Той сподели няколко думи и за противника на Дунав в първия кръг:

"Само ще кажа, че който отбор малко подцени Витоша, ще има много проблеми. Моята цел и задача по време на тренировъчния процес през изминалата седмица бе в насока да кажа на футболистите да бъдат концентрирани на 100%, да се раздадем до края и да няма въобще подценяване на Витоша. Защо-то през миналия сезон играхме доста мачове с тях и мога да кажа, че те са добър отбор, който в Бистрица може да победи всеки", добави още младият специалист.

Наставникът на Дунав взе 19 футболисти за гостуването в първия кръг, сред които са и деветте нови попълнения - Георги Динков, Борислав Балджийски, Александър Александров, Иван Коконов, Ахмед Ахмедов, Даниел Пехливанов, Филип Димитров, Светослав Ковачев и Глаусио да Силва.

"Да, привлякохме доста нови играчи, но се забелязва напредък. Все още не сме се напаснали на 100% и оттук насетне във всеки един мач ще се стараем да подобряваме това нещо. Искам да добием необходимия синхрон между всички нас - треньори и футболисти", заяви Орачев. Вчера драконите проведоха занимание в часа на днешния мач, а тренировката се състоя на базата на НСА. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки